Κατάσχεση 240 κιλών κοκαΐνης από τη γερμανική αστυνομία - Τρεις Αλβανοί συλληφθέντες

Κατάσχεση 240 κιλών κοκαΐνης από τη γερμανική αστυνομία - Τρεις Αλβανοί συλληφθέντες

Η Γερμανική Αστυνομία, το Γραφείο Τελωνειακών Ερευνών και η Εισαγγελία του Αμβούργου ερευνούν συνολικά 9 άτομα ως ύποπτα για παράνομη εισαγωγή και παράνομη διακίνηση κοκαΐνης σε μεγάλες ποσότητες.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρωί εκτελέστηκαν 17 εντάλματα έρευνας σε τέσσερις ομοσπονδιακές πολιτείες και πέντε εντάλματα σύλληψης. Οι σχολαστικές έρευνες οδήγησαν ανακριτές από την Κοινή Ομάδα Ερευνών Αστυνομίας και Τελωνείων (GER) στα ίχνη εννέα υπηκόων ηλικίας μεταξύ 26 και 41 ετών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες, οι ύποπτοι είναι 3 από τη Γερμανία, 3 από την Αλβανία και 3 από τα Σκόπια, οι οποίοι είχαν πρόσβαση ως λιμενεργάτες στα κοντέινερ που αποθηκεύονταν εκεί και στο πλαίσιο αυτό εμπλέκονταν σε λαθρεμπόριο κοκαΐνης.

Πριν από δύο εβδομάδες, η GER κατάφερε να βρει και να κατασχέσει σχεδόν 240 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ που προερχόταν από τη Νότια Αμερική και είχε κατατεθεί στο λιμάνι της περιοχής O'Sëaldkai (Kleiner Grasbrook). Οι αστυνομικές υπηρεσίες εκτέλεσαν σήμερα το πρωί συνολικά 15 εντάλματα έρευνας που εκδόθηκαν από το αρμόδιο περιφερειακό δικαστήριο κατόπιν αιτήματος της Εισαγγελίας του Αμβούργου στο Αμβούργο, την Κάτω Σαξονία, το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία και το Σλέσβιχ-Χολστάιν.

Συνελήφθησαν επίσης δύο από τους Σκοπιανούς, 40 και 41 ετών και τρεις Αλβανοί, 26, 28 και 32 ετών, με βάση το ένταλμα σύλληψης που είχε προηγουμένως εκδοθεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο. Κατά τον σημερινό έλεγχο σε 15 διευθύνσεις κατοικιών, χώρους εργασίας και γκαράζ, οι αστυνομικές υπηρεσίες κατέσχεσαν μεταξύ άλλων περίπου 7 χιλιάδες ευρώ μετρητά, κινητά τηλέφωνα και διάφορα έγγραφα.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν επίσης μια πολυτελής BMW ως ύποπτο όχημα εγκλήματος. Η αξιολόγηση των αποδεικτικών στοιχείων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Οι πέντε συλληφθέντες αναμένεται να παρουσιαστούν σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, το οποίο θα ανακοινώσει τα εντάλματα σύλληψής τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου