40χρονος Αλβανός δραπέτευσε από ιταλικές φυλακές με εργαλεία που του παρείχαν μέσω drone

40χρονος Αλβανός δραπέτευσε από ιταλικές φυλακές με εργαλεία που του παρείχαν μέσω drone

Ένας 40χρονος Αλβανός καταδικασμένος για φόνο κατάφερε να δραπετεύσει χθες το βράδυ από τις φυλακές Teramo στο Αμπρότζο της Ιταλίας. Ο Αλβανός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο του συμπατριώτη του, Shpëtim Cupa στην Μπρέσια.

Το καλά μελετημένο σχέδιο λειτούργησε σαν να ήταν σε ταινία. Έκοψε τα κάγκελα του παραθύρου με ειδική κλωστή και στη συνέχεια κατέβηκε με σχοινί σβήνοντας κάθε ίχνος. Πού τα βρήκε όμως αυτά τα εργαλεία ο Αλβανός; Αυτό είχε σκεφτεί ένας συνάδελφός του έξω από τη φυλακή, ο οποίος του τα είχε στείλει στο παράθυρο με drone.

Οι σωφρονιστικές αρχές μόλις το πρωί κατάλαβαν ότι ήταν εξαφανισμένος χτυπώντας συναγερμό. Ο Roland Dedja, με καταγωγή από το Δυρράχιο, ζούσε στο παρελθόν στην Ισπανία και τη Γαλλία. Χρησιμοποίησε επίσης ένα πλαστό τσέχικο διαβατήριο με το όνομα Kamill Hladky.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη απόδραση που κάνει ο 40χρονος. Το 2010 δραπέτευσε από τη φυλακή της Πίζας μαζί με έναν άλλο Αλβανό. Ο Αλβανός κατηγορείται και για ληστεία που σημειώθηκε μετά την απόδρασή του από τη φυλακή το 2010.

Οι ιταλικές αρχές αναζητούν τον 40χρονο στα περίχωρα του Abruzzo. Η απόδρασή του έχει προκαλέσει έντονη διαμάχη στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία αμφισβητούν την ασφάλεια των ιταλικών φυλακών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου