McGonigal: Ο πράκτορας του FBI ομολόγησε πως έλαβε 225.000$ από Αλβανό πρώην πράκτορα - Ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια

McGonigal: Ο πράκτορας του FBI ομολόγησε πως έλαβε 225.000$ από Αλβανό πρώην πράκτορα - Ποινή φυλάκισης έως 5 χρόνια

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι ο πρώην πράκτορας του FBI Τσαρλς ΜακΓκόνιγκαλ ομολόγησε την ενοχή του για απόκρυψη πληροφοριών από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών. Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ότι «ο Charles McGonigal παραδέχεται ότι έλαβε 225 χιλιάδες δολάρια από πρώην Αλβανό πράκτορα».

«Ο McGonigal ομολόγησε την ενοχή του σήμερα για απόκρυψη ουσιωδών γεγονότων σχετικά με τη λήψη 225.000 δολαρίων από ένα άτομο που είχε επιχειρηματικά συμφέροντα στην Ευρώπη, ενώ ο McGonigal επέβλεπε τις προσπάθειες αντικατασκοπείας. Το αίτημα έγινε δεκτό από τη δικαστή του Επαρχιακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ Colleen Kollar-Kotelly, η οποία όρισε μια ακρόαση για την καταδίκη για τις 16 Φεβρουαρίου 2024», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο Δικαστήριο, από τον Αύγουστο του 2017 και συνεχίζοντας μέχρι τη συνταξιοδότησή του από το FBI τον Σεπτέμβριο του 2018, ο McGonigal απέκρυψε τη φύση της σχέσης του με έναν πρώην ξένο αξιωματικό ασφαλείας και έναν επιχειρηματία που είχε συμφέροντα συνεχείς επιχειρήσεις σε ξένες χώρες.

Συγκεκριμένα, ο McGonigal έλαβε τουλάχιστον 225.000 δολάρια σε μετρητά από το άτομο και ταξίδεψε στο εξωτερικό με το άτομο και συναντήθηκε με ξένους υπηκόους. Το άτομο αργότερα υπηρέτησε ως πηγή του FBI σε μια ποινική έρευνα που αφορούσε ξένα πολιτικά λόμπι για τα οποία ο McGonigal είχε την επίσημη ευθύνη επίβλεψης», αναφέρει περαιτέρω το επίσημο έγγραφο του υπουργείου Δικαιοσύνης, σημειώνοντας ότι «η κατηγορία επισύρει ποινή φυλάκισης έως 5 ετών».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου