Αλβανική Επιτροπή του Ελσίνκι: Οι παραβάσεις που παρατηρήθηκαν στις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαΐου

Αλβανική Επιτροπή του Ελσίνκι: Οι παραβάσεις που παρατηρήθηκαν στις δημοτικές εκλογές της 14ης Μαΐου

Η Αλβανική Επιτροπή του Ελσίνκι (AHC) δημοσίευσε την τελική έκθεση με πορίσματα και συστάσεις μετά την παρακολούθηση των τοπικών εκλογών της 14ης Μαΐου. Στην έκθεση που δημοσίευσε η Επιτροπή του Ελσίνκι, παρατίθενται ορισμένες από τις παραβιάσεις που διαπιστώθηκαν κατά την εκλογική διαδικασία.

Σύμφωνα με την AHC, η έκθεση αναφέρει ότι κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας δεν τηρήθηκαν οι προθεσμίες, δημιουργώντας συνθήκες άνισου ανταγωνισμού μεταξύ των πολιτικών υποκειμένων.

Επίσης, η Επιτροπή έχει εντοπίσει παραβιάσεις στη διανομή εκλογικού υλικού, παρατυπίες στους ονοματικούς καταλόγους καθώς και εκφοβισμό πολιτών κατά την εκλογική διαδικασία. Στην έκθεση υπογραμμίζεται επίσης ότι υπήρξε παρουσία μη εξουσιοδοτημένων προσώπων στα εκλογικά κέντρα, παραβιάζοντας την ελευθερία των πολιτών να εκφράσουν τη βούλησή τους για ψήφο. Μια άλλη παράβαση που καταγράφηκε ήταν περιπτώσεις οικογενειακής ψήφου.

Οι παρατηρητές της AHC διαπίστωσαν μαζικές παραβιάσεις των διατάξεων της εκλογικής σιωπής. Εκτός από το γεγονός ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει αργά στους δήμους όπου γινόταν η ηλεκτρονική ψηφοφορία, η έκθεση αναφέρει ότι οι πολίτες δυσκολεύτηκαν να τη χρησιμοποιήσουν, προκαλώντας σύγχυση στην ψηφοφορία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου