3,8 εκατ. ευρώ για την πλήρη μεταμόρφωση του Φυσικού Πάρκου Ulza

3,8 εκατ. ευρώ για την πλήρη μεταμόρφωση του Φυσικού Πάρκου Ulza

Το Φυσικό Πάρκο της Λίμνης Ulza και τα περίχωρά του αναμένεται να υποστούν πλήρη μεταμόρφωση σε συνάρτηση με την ανάπτυξη και την αξιοποίηση του τουριστικού δυναμικού της περιοχής.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας άνοιξε αυτή την Πέμπτη τη διαδικασία υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, με περιορισμένο κονδύλι 3,8 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία που έχει ως αντικείμενο το Έργο Υλοποίησης για το Φυσικό Πάρκο της Λίμνης Ulza και την περιοχή γύρω από αυτό έχει επισυνάψει μια σειρά τεχνικών εγγράφων που υπογραμμίζουν επίσης τις πτυχές όπου θα γίνουν οι αλλαγές καθώς και το συγκεκριμένο έργο που θα υλοποιηθεί .

Στα έγγραφα, η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η περιοχή είχε κυρίως ιδιωτικές επενδύσεις και ότι τώρα πρέπει να απαντηθεί με υποδομές και δημιουργία πρόσθετων στοιχείων που αυξάνουν την αξία της περιοχής.

Υπογραμμίζεται ότι το κομμάτι των επενδύσεων θα συνεχιστεί με την πόλη Ulza όπου θα υλοποιηθεί η κατασκευή δομής υποδοχής επισκεπτών. Από λειτουργική άποψη, η δομή αυτή θα μπορεί να παρέχει απαραίτητες πληροφορίες για το Φυσικό Πάρκο, αλλά και απαραίτητους χώρους εξυπηρέτησης.

Στη λίμνη Ulza, από την άλλη, προορίζεται να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει σε σχέση με διάφορες τουριστικές δραστηριότητες, όπως βαρκάδα, καγιάκ, κολύμπι, ψάρεμα.

Κατά μήκος του διαδρόμου του Shkopet, σύμφωνα με τα έγγραφα, παρέχονται πανοραμικά σημεία στάθμευσης, δύο σταθμοί σκαφών και σταθμοί κάμπινγκ.

Το έργο προβλέπει συνολικά παρέμβαση στον παραλιακό πεζόδρομο, προσθήκη ξύλινων πάγκων, κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων από ξύλο και φιλικών προς το περιβάλλον, τρεις πύργους παρατήρησης ύψους άνω των 19 μέτρων. Όλα αυτά βρίσκονται σε διαφορετικές περιοχές του σημερινού Φυσικού Πάρκου της Λίμνης Ulza.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου