Ο πρώην σύμβουλος της Olta Xhacka συνελήφθη στο Ντουμπάι από την Europol

Ο πρώην σύμβουλος της Olta Xhacka συνελήφθη στο Ντουμπάι από την Europol

Ο στενός φίλος του Olsi Rama (αδερφός Έντι Ράμα) και πρώην σύμβουλος της Olta Xhaçka (πρώην ΥΠΕΞ Αλβανίας), Amant Josifi, συνελήφθη στο Ντουμπάι.

Στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2022, σε συνεργασία με την Eurojust και την Europol, η Ειδική Δομή κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Διαφθοράς πραγματοποίησε έφοδο σε 6 τηλεφωνικά κέντρα στην Αλβανία που συνδέονται με την «Ομάδα Milton» και συνέλαβε 4 υπόπτους. Οι έρευνες έδειξαν ότι τα κέντρα αυτά ανήκουν σε τρεις εταιρείες που συνδέονται με τον επιχειρηματία Amant Josifi, πρώην πολιτικό σύμβουλο της πρώην υπουργού Εξωτερικών Olta Xhaçka κατά την περίοδο που ήταν επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

Όμως, παρόλο που υπήρχε ένταλμα σύλληψης από τις ισπανικές αρχές, ο Amant Josifi κατάφερε να φύγει από τη χώρα. Έχει κατηγορηθεί ως συνέταιρος του Όλσι Ράμα, αδελφού του Αλβανού πρωθυπουργού. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Σαλί Μπερίσα, κατήγγειλε ότι επετράπη στον Josifi να διαφύγει στο Ντουμπάι λόγω των διασυνδέσεών του με τον Όλσι και τον Έντι Ράμα.

Το όνομα του ήρθε στο φως μετά από άρθρο που δημοσιεύτηκε στο ισπανικό μέσο «El Pais», το οποίο θεωρούσε τον Josifi «αφεντικό» συστήματος εξαπάτησης στο χρηματιστήριο καθώς και εγγυητής ασυλίας του Milton Group. Μέχρι το 2017, ο Amant Josifi ήταν μέτοχος της εταιρείας «Pegasus Communication» μαζί με τον μικρότερο αδερφό του πρωθυπουργού Edi Rama, Olsi Rama.

Η μεγάλη διεθνής επιχείρηση με την ονομασία «FRIDA-REFOX» πραγματοποιήθηκε στις 8 και 9 Νοεμβρίου 2022 στην Αλβανία και αποκάλυψε ότι 200.000 πολίτες έχουν πέσει θύματα του συστήματος απάτης στην Ευρώπη, τα περισσότερα στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου