4,7 δισ. ευρώ το κόστος των εισαγόμενων προϊόντων στην Αλβανία για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου

4,7 δισ. ευρώ το κόστος των εισαγόμενων προϊόντων στην Αλβανία για την περίοδο Ιανουαρίου - Ιουλίου

Ο όγκος των εισαγόμενων αγαθών κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου του τρέχοντος έτους στην Αλβανία υπολογίζεται σε 3.446.010 τόνους.

Αναφερόμενοι στα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, κατά το διάστημα αυτό εισήχθησαν περίπου 410 χιλιάδες τόνοι εμπορευμάτων περισσότερα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022 εισήχθησαν 3.027.667 τόνοι εμπορευμάτων. Παρά την αύξηση της ποσότητας, λόγω της συναλλαγματικής ισοτιμίας, η αξία των εισαγόμενων προϊόντων είναι χαμηλότερη σε σχέση με το 2022.

Σύμφωνα με την έκθεση εξωτερικού εμπορίου που δημοσίευσε το INSTAT, οι εισαγωγές αγαθών την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου ανήλθαν στην αξία των 509 δισ. λεκ (4,7 δισ. ευρώ), σημειώνοντας μείωση 3,5%, σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν. Οι ομάδες που είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην ετήσια μείωση των εισαγωγών είναι: «ορυκτά, καύσιμα, ηλεκτρική ενέργεια» με 4,8 ποσοστιαίες μονάδες, «δομικά υλικά και μέταλλα» με 1,3 ποσοστιαίες μονάδες, «τρόφιμα, ποτά, καπνός» με 0,6 ποσοστιαίες μονάδες. κ.λπ. Ενώ θετικό αντίκτυπο είχαν οι εξής ομάδες: «μηχανήματα, εξοπλισμός και ανταλλακτικά» με 4,1 ποσοστιαίες μονάδες, «χημικά και πλαστικά προϊόντα» με 0,1 ποσοστιαίες μονάδες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου