Αλμπίν Κούρτι: Είμαστε κοντά στην αναγνώριση του Κοσόβου από την Ελλάδα

Αλμπίν Κούρτι: Είμαστε κοντά στην αναγνώριση του Κοσόβου από την Ελλάδα

Η Ελλάδα βρίσκεται πιο κοντά στην αναγνώριση του Κοσόβου ως κράτους, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι σε συνέντευξή του στην πολωνική τηλεόραση TVPworld.

Αν και υπάρχουν 27 κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση που αναγνωρίζουν τη Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου ως ανεξάρτητο κράτος, υπάρχουν 5 κράτη που δεν το αναγνωρίζουν. Αυτές είναι η Ισπανία, η Σλοβακία, η Κύπρος, η Ρουμανία και η Ελλάδα.

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Κούρτι εξέφρασε αισιοδοξία ότι η χώρα του θα καταφέρει τελικά να πείσει τους αρνητές.

Τόνισε ότι το Κοσσυφοπέδιο τα τελευταία χρόνια έχει σημειώσει διπλωματική πρόοδο σε επίπεδο επικοινωνίας και συνεργασίας με χώρες που δεν το αναγνωρίζουν, ιδιαίτερα με την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται κοντά στην αναγνώριση του Κοσόβου.

«Η επιθυμία του Κοσσυφοπεδίου να ενταχθεί στην ΕΕ δεν τροφοδοτείται μόνο από τα δικά του συμφέροντα, αλλά ότι η χώρα θα ήθελε να συνεισφέρει στην ΕΕ, η οποία είναι το πιο σημαντικό πολιτικό έργο για την ειρήνη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε ο Κούρτι.

Είπε επίσης ότι το Κοσσυφοπέδιο, δεδομένου του χαμηλού λειτουργικού του κόστους όσον αφορά την ενοικίαση χώρων και το ανθρώπινο δυναμικό, θα μπορούσε να είναι ιδανικός προορισμός για ξένους επενδυτές.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου