290.000 ναρκωτικά φυτά και πάνω από 110 συλληφθέντες ο απολογισμός της αλβανικής αστυνομίας για το 2023

290.000 ναρκωτικά φυτά και πάνω από 110 συλληφθέντες ο απολογισμός της αλβανικής αστυνομίας για το 2023

Η αλβανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε σχεδόν 290.000 ναρκωτικά φυτά και συνέλαβε περισσότερα από 110 άτομα ως καλλιεργητές και διανομείς φέτος.

Η αστυνομία έχει εξαγγείλει την αναζήτηση 63 ατόμων που εμπλέκονται σε τέτοια δραστηριότητα, καθώς και δεκάδες ποινικές διώξεις για κατάχρηση εξουσίας και παράλειψη καταγγελίας εγκλήματος.

Οι ειδικές δυνάμεις έκαψαν σχεδόν 13.000 ναρκωτικά φυτά κατά τη διάρκεια επιχείρησης στην Σκόδρα, όπου έγινε κρούση σε σειρά από χωριά σε βαθιές ορεινές περιοχές.

Ανάλογη επιχείρηση πραγματοποίησε η αστυνομία στα ορεινά του Σκράπαρι, όπου έκαψαν σχεδόν 1.000 ναρκωτικά φυτά και συνέλαβαν δύο ύποπτους καλλιεργητές.

Σε προηγούμενα στάδια των επιχειρήσεων στο Σκράπαρι κάηκαν περισσότερα από 2.000 ναρκωτικά φυτά και συνελήφθησαν 5 καλλιεργητές τους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οι αστυνομικές δυνάμεις κατέστρεψαν 6.000 ναρκωτικά φυτά στα υψίπεδα της Kruja και συνέλαβαν δύο άτομα.

Επίσης, στα υψίπεδα Τροπόγια, Πούκα και Λέζα, έγιναν αρκετές συλλήψεις, καθώς και κάψιμο σχεδόν 1.000 ναρκωτικών φυτών.

Σε δύο χωριά του Φιέρι, η αστυνομία συνέλαβε επ’ αυτοφώρω δύο καλλιεργητές ναρκωτικών φυτών και κατέστρεψε την φυτεμένη κάνναβη σε χωράφια με καλαμπόκι και οπωροφόρα δέντρα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, συνέλαβαν ομάδες νεαρών που διανέμουν μαριχουάνα και βαρέα ναρκωτικά στα Τίρανα, το Δυρράχιο, την Κορυτσά και άλλες πόλεις.

Η έκταση των αστυνομικών επιχειρήσεων και τα αποτελέσματά τους υποδηλώνουν συνεχή καλλιέργεια ναρκωτικών φυτών σε τεράστιες περιοχές της Αλβανίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου