Αλβανία: Συνελήφθη ο δικηγόρος που έδωσε 120.000 ευρώ για τη δολοφονία της συζύγου του

Αλβανία: Συνελήφθη ο δικηγόρος που έδωσε 120.000 ευρώ για τη δολοφονία της συζύγου του

Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε τον δικηγόρο Alban Bengasi, που καταζητείται στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης «Χρυσή Σφαίρα».

Η σύλληψή του έγινε στην είσοδο του αεροδρομίου των Τιράνων κατά τη διεκπεραίωση των εγγράφων επιβατών.

Είναι γνωστός ως δικηγόρος του Florenc Çapje, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης. Στον ανακριτικό φάκελο ο Alban Bengasi κατηγορείται για το αδίκημα της «οικογενειακής βίας» σε βάρος της Blerta Brengasi (Ruçi), πρώην συζύγου του.

Ο Alban Bengasi έδωσε 120.000 ευρώ στον Nuredin Dumani, τον οποίο γνώρισε μέσω του πελάτη του τον Capje, για να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του, μόνο και μόνο επειδή νόμιζε ότι τον είχε απατήσει με τον στενό του φίλο. Ο Νουρεντίν Ντουμάνι έδωσε τη συγκλονιστική μαρτυρία για το SPAK. O Dumani ομολογεί ότι αρχικά ο Bengasi είχε ζητήσει να της σπάσει ένα πόδι ή ένα χέρι και μετά να την σκοτώσει. Ο μετανοημένος Ντουμάνι δήλωσε ότι δεν δέχτηκε αυτή την εντολή γιατί δεν του άρεσε να χτυπάει γυναίκες.

Η μαρτυρία του ταιριάζει και με το συμβάν όπου η Μπλέρτα Μπενγκάσι ήταν θύμα σωματικής βίας. Η πρώην σύζυγος του δικηγόρου έχει καταγγείλει στην Αστυνομία ότι τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου 2020 χτυπήθηκε με γροθιές από άτομο στην «οδό Ελμπασάν». Η γυναίκα κατέληξε στο νοσοκομείο γιατί ξυλοκοπήθηκε από αγνώστους.

Η μητέρα δύο αγοριών βρίσκεται στα δικαστήρια για περισσότερα από δύο χρόνια για να πάρει την επιμέλεια των παιδιών. Μετά από 19 χρόνια γάμου, η Blerta Bengasi και ο σύζυγός της Alban Bengasi χώρισαν μετά από διαφωνίες και άσκηση σωματικής βίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου