Επιστολή των εξαγωγέων προς τον Ράμα για άμεσα μέτρα στήριξης

Επιστολή των εξαγωγέων προς τον Ράμα για άμεσα μέτρα στήριξης

Οι ενώσεις εξαγωγέων στην Αλβανία απέστειλαν επιστολή στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, όπου ζητούν τη λήψη μέτρων για τον μετριασμό των σοβαρών συνεπειών που βιώνουν οι μεταποιητικές εταιρείες για εξαγωγές από την υψηλή ανατίμηση του εθνικού νομίσματος.

«Μετά την ανησυχία μας που εγείρεται για αρκετά συνεχόμενα χρόνια και πρόσφατα φτάσαμε στα όρια της επιβίωσης, οργανωθήκαμε μαζί με μερικούς οικονομικούς ειδικούς για να σας παρουσιάσουμε ορισμένα ευρήματα και συστάσεις.

Εκτιμούμε ότι μαζί με τις ενώσεις εξαγωγέων θα πρέπει να δημιουργηθεί μια διοργανική ομάδα για τον εντοπισμό και την εφαρμογή κατάλληλων νομισματικών και δημοσιονομικών πολιτικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που δεν επηρεάζουν τη μακροοικονομική σταθερότητα, αλλά που μετριάζουν τα βαριά πλήγματα από την ανατίμηση του εθνικού νομίσματος .

Τα μέτρα στήριξης που βασίζονται στις εμπειρίες άλλων χωρών δεν βλάπτουν τον κύριο στόχο της Τράπεζας της Αλβανίας να επιτύχει και να διατηρήσει τον πληθωρισμό στο επίπεδο του 3% και δεν βλάπτουν στο ελάχιστο τη σταθερότητα των δημόσιων οικονομικών», αναφέρεται στην επιστολή.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου