Μετά τον Αλβανό "El Gordo" συλλαμβάνεται ακόμη ένας διεθνής καταζητούμενος ομοεθνής του στην Κολομβία

Μετά τον Αλβανό "El Gordo" συλλαμβάνεται ακόμη ένας διεθνής καταζητούμενος ομοεθνής του στην Κολομβία

Η σύλληψη του Besnik Nikolli, γνωστού ως Niko ή El Gordo, προκάλεσε συναγερμό στην Κολομβία, δεδομένου ότι ο αλβανικής καταγωγής διακινητής βρισκόταν στη Santa Marta και εικάζεται ότι θα αναζητούσε επαφές με άλλες οργανώσεις διακίνησης ναρκωτικών, για να επεκτείνει τους δεσμούς του.

«Από τον Οκτώβριο του 2021, το ψευδώνυμο Νίκο καταζητείται από τις γαλλικές αρχές για διακίνηση ναρκωτικών. Εμπλέκεται επίσης σε εγκλήματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και καταζητείται σε περισσότερες από 180 χώρες», δήλωσε η Εισαγγελία της Κολομβίας.

Ωστόσο, η περίπτωση του «El Gordo» δεν είναι η μοναδική, αφού στα στοιχεία των κολομβιανών αρχών ξεχωρίζει το όνομα του Lirido Ajazi ή Lirido Shukurtaj, ο οποίος είναι γνωστός και με το παρατσούκλι «Mario» και καταζητείται και στη Λυών της Γαλλίας. Σχετικά με τον τελευταίο, εικάζεται ότι είχε πρόσβαση σε πολλά θαλάσσια λιμάνια στις ακτές του Ατλαντικού, από όπου συντονιζόταν η αποστολή κοκαΐνης στην Ευρώπη. Αναφέρεται μάλιστα ότι θα συναντούσε τον Nikolli στην Μπογκοτά.

Οι δύο συλληφθέντες έχουν τεθεί στη διάθεση της Γενικής Εισαγγελίας της Κολομβίας και αναμένεται μετά τη δικαστική τους διαδικασία να ξεκινήσουν οι διαδικασίες έκδοσης στις χώρες όπου καταζητούνται.

Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, η περίπτωση των Lirido Ajazi και Besnik Nikolli δεν είναι τυχαία, καθώς τους τελευταίους μήνες έχει τεκμηριωθεί η επιχείρηση διεθνών εγκληματιών με βαριά εγκληματικά προηγούμενα στην Κολομβία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου