2,7 τόνοι κοκαΐνης και 6 συλληφθέντες από χτύπημα της Europol σε βαλκανικό καρτέλ

2,7 τόνοι κοκαΐνης και 6 συλληφθέντες από χτύπημα της Europol σε βαλκανικό καρτέλ

Μια μεγάλη επιχείρηση της Europol σε συνεργασία με την αστυνομία της Βραζιλίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, της Σερβίας, της Κροατίας, της Πολωνίας, της Σλοβενίας και της Ισπανίας κατέστησε δυνατή την εξάρθρωση ενός βαλκανικού καρτέλ που εμπλέκονταν στη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης από τη Νότια Αμερική προς την Ευρώπη.

Ως αποτέλεσμα της επιχείρησης που αναπτύχθηκε στις 24 Αυγούστου, αλλά δημοσιοποιήθηκε αυτή την Παρασκευή από την Europol, συνελήφθησαν 6 άτομα και κατασχέθηκαν 2,7 τόνοι κοκαΐνης.

Επίσης, η Europol έχει πραγματοποιήσει ελέγχους σε 15 διαμερίσματα, όπου έχουν κατασχεθεί 550.000 ευρώ, ρολόγια και πολυτελή οχήματα, καθώς και ορισμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022, από το Τμήμα Εγκληματικής Αστυνομίας του Βελιγραδίου μετά από πληροφορίες από ξένες υπηρεσίες για λειτουργία βαλκανικού καρτέλ, το οποίο εμπλεκόταν σε χονδρική διακίνηση κοκαΐνης.

Οι ανακριτές αναγνώρισαν έναν Σέρβο υπήκοο ως έναν από τους κύριους οργανωτές του εγκληματικού δικτύου. Η παρακολούθηση του και οι επαφές που είχε με άλλους συνεργάτες κατέστησαν δυνατή την σύλληψη του πλοίου με 2,7 τόνους κοκαΐνης, το οποίο επρόκειτο να φύγει από τη Βραζιλία για το Capo Verde στην Αφρική και στη συνέχεια να το φέρει στην Ευρώπη.

Οι επιχειρησιακές πληροφορίες σημείωσαν ότι καπετάνιοι καρτέλ ουκρανικής και τσεχικής υπηκοότητας ταξίδεψαν αρκετές φορές στο Πράσινο Ακρωτήριο ή σε άλλες τοποθεσίες στη Δυτική Αφρική για να προετοιμάσουν τα πλοία τους για αυτές τις επιχειρήσεις λαθρεμπορίου.

Οι επιχειρησιακές πληροφορίες που αποκτήθηκαν πρόσφατα αποκάλυψαν ότι το σκάφος βρισκόταν στη Βραζιλία. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα στις αρχές της Βραζιλίας και της Ισπανίας, με την υποστήριξη του MAOC-N, να παρακολουθούν στενά τις κινήσεις της και να κάνουν την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου