Το IFC διορίζει νέο περιφερειακό διευθυντή για τα Δυτικά Βαλκάνια

Το IFC διορίζει νέο περιφερειακό διευθυντή για τα Δυτικά Βαλκάνια

Το IFC διόρισε τον Nicolas Marquier στη θέση του Περιφερειακού Διευθυντή για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Ο Marquier θα είναι υπεύθυνος για τις περιφερειακές προσπάθειες του IFC να αναπτύξει τον ιδιωτικό τομέα και να προσελκύσει νέες ιδιωτικές επενδύσεις σε βασικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένης της συνδεσιμότητας και της κλιματικής ικανότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στο πλαίσιο των μεγάλων οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Στο πλαίσιο της ρωσικής κατοχής της Ουκρανίας και των δύσκολων οικονομικών συνθηκών σε όλο τον κόσμο, οι οικονομίες της περιοχής συνεχίζουν να υποφέρουν, ιδίως όσον αφορά τις υψηλές τιμές των τροφίμων και της ενέργειας. Παρά τα εμπόδια, οι χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έχουν την ευκαιρία να διατηρήσουν μια τροχιά ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών άνθρακα, ενώ η συνεχιζόμενη ενεργειακή κρίση υπογραμμίζει την ανάγκη επιτάχυνσης της πράσινης μετάβασης προκειμένου να επιτευχθεί μια χωρίς αποκλεισμούς και ανθεκτική ανάκαμψη.

Με την ιδιότητα του Περιφερειακού Διευθυντή για τα Δυτικά Βαλκάνια, ο Marquier τόνισε την ανάγκη για περισσότερες επενδύσεις του ιδιωτικού τομέα, που θα επιτρέψουν στις χώρες της περιοχής να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που συνδέονται με τους στενούς δημοσιονομικούς χώρους.

Πριν αναλάβει αυτό το ρόλο, ο Marquier ήταν διευθυντής γραφείου του IFC στη Σιγκαπούρη, τη Μαλαισία και το Μπρουνέι. Σε αυτή τη θέση ενίσχυσε την ικανότητα των περιφερειακών κεντρικών γραφείων του IFC για την Ασία και τον Ειρηνικό και επιτάχυνε τις επενδύσεις στο εξωτερικό από χορηγούς με έδρα τη Σιγκαπούρη. Προηγουμένως, ο Marquier ήταν σύμβουλος δύο διαδοχικών Managing Directors στο IFC.

Ο Marquier αντικαθιστά σε αυτή τη θέση τον Ary Naïm, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Κροατίας, με την ιδιότητα του Περιφερειακού Διευθυντή από τον Αύγουστο του 2020. Τώρα Το IFC έχει ορίσει δύο χωριστές υποπεριφέρειες στην περιοχή της Ευρώπης για να βοηθήσει στην περαιτέρω υποστήριξη και την τόνωση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη. Έτσι, ο Marquier, που θα εδρεύει στο Βελιγράδι της Σερβίας, θα είναι υπεύθυνος για τα Δυτικά Βαλκάνια και ο Ary Naïm, με έδρα τη Βαρσοβία της Πολωνίας, θα είναι υπεύθυνος για τα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Ο Marquier είναι γαλλικής υπηκοότητας και κάτοχος πτυχίου στα οικονομικά και χρηματοοικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Durham στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Οργανισμών από το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου