Συνάντηση Φον Ντερ Λάιεν με Κούρτι και Βούτσιτς στην Αθήνα

Συνάντηση Φον Ντερ Λάιεν με Κούρτι και Βούτσιτς στην Αθήνα

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula von der Leyen, συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Albin Kurti, και τον Πρόεδρο της Σερβίας, Βούτσιτς.

Η Φον ντερ Λάιεν είπε ότι ο Κούρτι χρειάζεται την αποκλιμάκωση της κατάστασης στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, την αναδιοργάνωση του διαλόγου και τη διευκόλυνση της ΕΕ και την εφαρμογή συμφωνιών για την εξομάλυνση των σχέσεων.

«Συζήτησα με τον Πρωθυπουργό Albin Kurti την ανάγκη μείωσης των εντάσεων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, την εκ νέου δέσμευση στον διάλογο που διευκολύνει η ΕΕ και την εφαρμογή συμφωνιών για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. Είναι ζωτικής σημασίας να χαμηλώσουν τα εμπόδια στην περιοχή και να φέρουμε τα Δυτικά Βαλκάνια πιο κοντά στην ΕΕ», έγραψε η Φον ντερ Λάιεν στο «Χ» για τη συνάντηση με τον Κούρτι.

Συνάντηση είχε και με τον Βούτσιτς, στον οποίο ζήτησε εποικοδομητική δέσμευση για μείωση των εντάσεων στον Βορρά.

«Μίλησα με τον Πρόεδρο Βούτσιτς για την ανάγκη εποικοδομητικής δέσμευσης για την αποκλιμάκωση της κατάστασης στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και για την πρόοδο της Σερβίας στον δρόμο προς την ΕΕ. Η στενότερη ολοκλήρωση μεταξύ της ΕΕ και των Δυτικών Βαλκανίων είναι ορφανή, ειδικά ενόψει του ρωσικού πολέμου κατά της Ουκρανίας», έγραψε η Φον ντερ Λάιεν στην πλατφόρμα «Χ».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου