Ο Ιταλός πρέσβης στην Αλβανία πλήρωσε τον λογαριασμό Ιταλών που «πιστόλιασαν» εστιατόριο

Ο Ιταλός πρέσβης στην Αλβανία πλήρωσε τον λογαριασμό Ιταλών που «πιστόλιασαν» εστιατόριο

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η οποία ακολούθησε τον αυξανόμενο αριθμό Ιταλών που επισκέπτονται την Αλβανία για διακοπές αυτό το καλοκαίρι, διασφάλισε ότι μια ιδιοκτήτρια τοπικού εστιατορίου δεν θα έμενε με... άδεια τσέπη, αφότου μια ομάδα συμπατριωτών της διέφυγε χωρίς να πληρώσει τον λογαριασμό.

Η Μελόνι και η οικογένειά της πέρασαν λίγες ημέρες στην Αλβανία αυτή την εβδομάδα ως φιλοξενούμενοι του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, η χώρα του οποίου απολαμβάνει τουριστική άνθηση αυτό το καλοκαίρι, με τους επισκέπτες να προσελκύονται από τις παραλίες με τη λευκή άμμο και τις χαμηλές τιμές σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Όταν τα νέα για ορισμένους Ιταλούς που έφυγαν χωρίς να πληρώσουν από ένα εστιατόριο στην πόλη Μπεράτ έγιναν viral στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, η Μελόνι παρενέβη για να βοηθήσει, τόνισε ο Ράμα στην ιταλική εφημερίδα La Stampa.

"Πηγαίνετε και πληρώστε τον λογαριασμό γι' αυτούς τους ηλίθιους, σας παρακαλώ", είπε σύμφωνα με τον Ράμα η Μελόνι στον Ιταλό πρέσβη στην Αλβανία.

Ο Francesco Lollobrigida, Ιταλός υπουργός Γεωργίας και κουνιάδος του Meloni, ήταν κι εκείνος στην Αλβανία και τόνισε ότι επρόκειτο για ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας.

"Προσφέρθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό. Ο πρεσβευτής επέστρεφε στα Τίρανα και ήταν διαθέσιμος να το κάνει", είπε στο Reuters. "Μερικά ανέντιμα πρόσωπα δεν μπορούν να φέρνουν σε δύσκολη θέση ένα έθνος αξιοπρεπών ανθρώπων", πρόσθεσε ο Lollobrigida.

Ο Ράμα δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη την περασμένη εβδομάδα ότι η Αλβανία αναμένεται να υποδεχθεί συνολικά σχεδόν 500.000 επισκέπτες από την Ιταλία φέτος.

Πολλοί Ιταλοί έχουν αποφύγει τα ταξίδια εντός της χώρας τους εν μέσω των αυξανόμενων τιμών και ταξιδεύουν στη βαλκανική χώρα, όπου η διαμονή είναι σαφώς φθηνότερη.


Ιταλοί φέσωσαν εστιατόριο στην Αλβανία με την ουρά στα σκέλια (βίντεο)

Ένα από τα δημοφιλή εστιατόρια στο Μπεράτι, Αλβανίας κατήγγειλε δημόσια μια ομάδα Ιταλών τουριστών που έφυγαν χωρίς να πληρώσουν αφού δείπνησαν. Στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, καταγράφονται οι ...

Πυρά του ιταλικού Τύπου στον Ράμα για meme που συγκρίνει τους Αλβανούς μετανάστες του 1991 με τους Ιταλούς τουρίστες

Έντονες αντιδράσεις στον ιταλικό Τύπο έχει εγείρει ένα meme που ανάρτησε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα όπου σατιρίζει τους Ιταλούς που πηγαίνουν διακοπές στην Αλβανία συγκρίνοντάς τους με τους Αλβα...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου