Αιματηρή συμπλοκή στους Παξούς - Ξεκαθάρισμα μεταξύ Αλβανών

Αιματηρή συμπλοκή στους Παξούς - Ξεκαθάρισμα μεταξύ Αλβανών

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών πιθανόν να οφείλεται η αιματηρή συμπλοκή μεταξύ δύο ανδρών αλβανικής καταγωγής, το βράδυ της Τετάρτης στο λιμάνι των Παξών.

Ο ένας εκ των δύο, ένας 51χρονος, πυροβολήθηκε με αποτέλεσμα να τραυματισθεί σοβαρά και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες. Κάποιοι περίοικοι άκουσαν πυροβολισμό, βγήκαν από ένα μαγαζί και είδαν στο έδαφος έναν άνδρα τραυματισμένο.οβόλησε ο άγνωστος, μέχρι στιγμής, δράστης τον 51χρονο άνδρα από την Αλβανία στο λιμάνι της Λάκκας στους Παξούς.

Ο τραυματίας ονομάζεται Αντρέα Καλέμι, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι εμπλέκεται στη δολοφονία του Edmond Papa, που σκοτώθηκε τον Δεκέμβριο στην περιοχή Σελίτα των Τιράνων. Κατηγορείται επίσης για τη δολοφονία δύο ανθρώπων στο Βέλγιο το 2001.

Στο σημείο βρέθηκαν 14 φυσίγγια, ενώ η σύλληψη του δράστη δεν έχει γίνει ακόμη. Η αστυνομία έχει το όνομα και την ταυτότητά του και πρόκειται για Αλβανό που διαμένει στην Ιταλία.

Η λογομαχία των δυο τους κλιμακώθηκε σε σωματική συμπλοκή, όπου ο δράστης έβγαλε από την τσέπη του ένα πιστόλι και πυροβόλησε τουλάχιστον δέκα φορές. Ο 51χρονος μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση και δίνει μάχη για τη ζωή στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Η αστυνομία λέει ότι το συμβάν μπορεί να είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ του δράστη και του θύματος ή ακόμα και μια πίστα εκδίκησης. Η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει εάν καταστεί δυνατή η σύλληψη του δράστη ή μετά την κατάθεση του τραυματία.

Πίσω από τη δολοφονία του Edmond Papa στα Τίρανα θεωρείται η ασυμφωνία για παζάρια ναρκωτικών. Αυτό είναι το βασικό στοιχείο που έθεσε η αστυνομία των Τιράνων, η οποία από τις προκαταρκτικές έρευνες υποπτεύεται ότι η δολοφονία του ήρθε ως απάντηση σε μια μαφιόζικη εκτέλεση που έγινε σε έναν από τους αντιπάλους του στα Τίρανα.

Το βασικό στοιχείο που οδηγεί την αστυνομία στη σύνδεση των δύο δολοφονιών είναι το γεγονός ότι ο Papa και ο αντίπαλός του συναντήθηκαν στους Αγίους Σαράντα δύο ημέρες πριν από τη δολοφονία που συνέβη τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Υπάρχουν αμφιβολίες ότι αυτή η μεταξύ τους συνάντηση δεν πήγε καλά και στη συνέχεια οδήγησε στο σοβαρό περιστατικό. Ο 49χρονος εκτελέστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022 σε μπαρ στην περιοχή Σελίτα την ώρα που έπινε καφέ. Αν και με χαμηλό προφίλ, ο 49χρονος φέρεται να είχε βαριά εμπλοκή στη διακίνηση ναρκωτικών από την Τουρκία στην Αλβανία και από την Αλβανία στην Αγγλία. Υπάρχουν επίσης υποψίες ότι συμμετείχε σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Οι επαληθεύσεις έδειξαν ότι ο Edmond Papa στην Αλβανία ζούσε κυρίως σε Αγίους Σαράντα και Φίερι το καλοκαίρι, αλλά συχνά ταξίδευε στο εξωτερικό.

Ο Andrea Kalemi είναι γιος του θείου του Aleksandër Sadikaj, του νεαρού που σκοτώθηκε με εκρηκτικό μηχανισμό στις 11 Ιουνίου στα Τίρανα. Ο Καλέμι αποδεικνύεται ότι έχει στενούς κοινωνικούς δεσμούς με τον Velo και τον Bode. Οι δυο τους, μαζί με άλλα άτομα, μέλη της οικογένειας του θύματος Aleksandër Sadikaj, φέρεται να είχαν συνεχείς υποψίες ότι η δολοφονία του 27χρονου οργανώθηκε στην πόλη των Αγίων Σαράντα, στο ξενοδοχείο του Edmond Papa. Το ξενοδοχείο διαχειριζόταν και ο αδερφός του 49χρονου, Kristo Qirici.

Ο Aleksandër Sadikaj είχε κοιμηθεί σε αυτό το ξενοδοχείο δύο μέρες πριν τον εκτελέσουν στο αυτοκίνητό του. Αιτία της σύγκρουσης, σύμφωνα με τον πατέρα του Sadikaj, ήταν ένα χρέος που είχε ο Papa στον 27χρονο. Πιο συγκεκριμένα, είχε αγοράσει 100 κιλά χασίς πριν από αρκετά χρόνια, αλλά δεν είχε αποπληρώσει όλο το ποσό.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου