Αλβανία: Τέσσερις στρατιωτικοί απολύθηκαν από την στρατιωτική μονάδα όπου βρέθηκε χασισοφυτεία

Αλβανία: Τέσσερις στρατιωτικοί απολύθηκαν από την στρατιωτική μονάδα όπου βρέθηκε χασισοφυτεία

Σε έκτακτη σύσκεψη του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, μετά το σκάνδαλο της ανακάλυψης 125 φυτών με κάνναβη εντός της στρατιωτικής μονάδας Zall Herri, απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους τέσσερις στρατιώτες, καθώς και έχει προταθεί το ίδιο για άλλους δέκα, όχι μόνο μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και της Στρατιωτικής Αστυνομίας.

Μεταξύ των προτάσεων για απόλυση είναι ο Διοικητής του Στρατιωτικού Τμήματος, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός του Στρατιωτικού Επιτελείου, ειδικοί και επιθεωρητές, καθώς και εγκληματικοί πράκτορες της στρατιωτικής αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια δράσης της κρατικής αστυνομίας, καταστράφηκαν 125 δενδρύλλια κάνναβης.

Η ανακάλυψή τους έγινε αρχικά από τα αεροσκάφη της Guardia di Finanza και στη συνέχεια με τα αστυνομικά drones καθορίστηκαν και οι ακριβείς συντεταγμένες που επιβεβαίωσαν ότι η κάνναβη καλλιεργούνταν εντός της μονάδας.

Αποτέλεσμα της επιχείρησης αυτής ήταν να συλληφθούν για κατάχρηση καθήκοντος οι στρατιωτικοί Gramoz Mullai, Rustem Koçi και Gentian Zhurda, για τους οποίους επιβλήθηκε το μέτρο «σύλληψη στη φυλακή». Υποστήριξαν ενώπιον του δικαστηρίου ότι πρόκειται για 140 στρέμματα γης και δεν είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν όλη την επιφάνεια και ότι ενημέρωσαν τους ανωτέρους τους για το δύσβατο και απρόσιτο έδαφος. Τα φυτά κάνναβης φέρεται να φυτεύτηκαν τον Μάιο ενώ βρίσκονταν στο τελικό στάδιο της συγκομιδής.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου