Αλβανός ο δολοφόνος που εμπλέκεται στην εκτέλεση μαφιόζων σε Αθήνα και Κέρκυρα το 2020

Αλβανός ο δολοφόνος που εμπλέκεται στην εκτέλεση μαφιόζων σε Αθήνα και Κέρκυρα το 2020

Νέες λεπτομέρειες ήρθαν στο φως σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα τους μήνες Ιανουάριο και Ιούλιο 2020, όπου σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα από το Μαυροβούνιο και τη Σερβία.

Η αποκρυπτογράφηση συνομιλιών από την εφαρμογή SKY αποκάλυψε την εμπλοκή Αλβανού στη δολοφονία μελών της μαφίας του Μαυροβουνίου που συνέβη στην Κέρκυρα και τη Βάρη το 2020.

«Από τα στοιχεία της Europol διαπιστώθηκε ότι ο χρήστης της εφαρμογής Sky ECC είναι Αλβανός υπήκοος κάτοικος Ελλάδας και έχει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς στην Εθνική Τράπεζα και τις αντίστοιχες χρεωστικές κάρτες», αναφέρουν οι πληροφορίες.

«Είναι πολύ πιθανό κατά τη διάρκεια των ερευνών να ανακαλυφθεί ο τρόπος κέρδους μαύρου χρήματος, που μπορεί να σχετίζεται με τις δύο δολοφονίες, αλλά και με διακίνηση ναρκωτικών».

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020, στη Βάρη-Κορωπί, στην ταβέρνα «Βοσκοπούλα», επικρατούσε σχετική ηρεμία. Στο μαγαζί βρίσκονταν πολλά άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο οικογένειες αλλοδαπών. Ξαφνικά τέσσερα άτομα μπήκαν στην ταβέρνα με ακάλυπτα τα πρόσωπα και αυτόματα όπλα στα χέρια. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι άνθρωποι στο τραπέζι, οι τέσσερις άνδρες πυροβόλησαν και τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ, μπροστά στα υπόλοιπα μέλη των οικογενειών τους και των πελατών.

Τα θύματα ήταν ένας Σλοβένος και ένας Μαυροβούνιος. Οι αστυνομικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ξακαθάρισμα λογαριασμών.

Αυτό το αιματηρό περιστατικό ήταν μόνο η αρχή. Επτά μήνες αργότερα, η σύγκρουση συνεχίστηκε, αυτή τη φορά στο νησί των Φαιάκων. Άλλοι δύο άνδρες, ένας από τη Σερβία και ένας από το Μαυροβούνιο, βρέθηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην αυλή ενός ενοικιαζόμενου σπιτιού.

Το συμβάν έλαβε χωυ στην περιοχή Κανούλι του Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας το βράδυ της 23ης Ιουλίου 2020.

Ο φάκελος έδειξε ότι τα δύο θύματα της Βάρης αναζητούνταν διεθνώς από τις αρχές του Μαυροβουνίου για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Οι έρευνες έδειξαν ότι τα θύματα σχετίζονταν με την εγκληματική οργάνωση Skaljari, η οποία εδρεύει στην πόλη Κότορ του Μαυροβουνίου και βρισκόταν σε βεντέτα με άλλη οργάνωση, την Kavac, τα τελευταία χρόνια, από την ίδια πόλη.

Σύμφωνα με την Europol, οι γαλλικές αρχές είχαν στην κατοχή τους κωδικοποιημένες συνομιλίες, ορισμένες από τις οποίες σχετίζονται με τις δολοφονίες στη Βάρη και την Κέρκυρα.

Για το λόγο αυτό, η Europol υπέβαλε αίτημα στο Ειδικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Παρισιού κατά του οργανωμένου εγκλήματος Junalco και της δόθηκαν στοιχεία για το περιεχόμενο των συνομιλιών των χρηστών της εφαρμογής Sky ECC.

Πλέον αναμένεται στις έρευνες που ακολουθούν να διευκρινιστούν και άλλες λεπτομέρειες, και να αποκαλυφθεί ο ρόλος των Αλβανών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου