Έκκληση Κοσόβου για άρση των κυρώσεων από την ΕΕ

Έκκληση Κοσόβου για άρση των κυρώσεων από την ΕΕ

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση την άρση των κυρώσεων μετά την περαιτέρω μείωση της παρουσίας της αστυνομίας μέσα και γύρω από τις δημοτικές εγκαταστάσεις στο βορρά. Σύμφωνα με την κοσοβάρικη κυβέρνηση παραμένουν προσηλωμένοι στην αποκλιμάκωση της κατάστασης στο βορρά και αυτό αποδεικνύεται από την εφαρμογή της συμφωνίας της Μπρατισλάβα. Ωστόσο, κόμματα της αντιπολίτευσης και πολιτικοί αναλυτές λένε ότι το Κοσσυφοπέδιο συνεχίζει να βρίσκεται υπό κυρώσεις λόγω της λανθασμένης προσέγγισης του πρωθυπουργού Αλμπίν Κούρτι.

Από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, ταυτόχρονα επικεφαλή διαπραγματευτή, Μπέσνικ Μπισλίμι, λένε ότι τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς το Κοσσυφοπέδιο ήταν άδικα και ως τέτοια πρέπει να αρθούν.

«Έχουμε τονίσει συνεχώς ότι τα μέτρα κατά του Κοσσυφοπεδίου ήταν άδικα και πρέπει να καταργηθούν τώρα. Η κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου ήταν και παραμένει προσηλωμένη στην αποκλιμάκωση, κάτι που αποδείχθηκε από τη συμφωνία στη Μπρατισλάβα και την εφαρμογή της σταδιακά από το Κοσσυφοπέδιο», λέει ο Klisman Kadiu, σύμβουλος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Besnik Bislimi.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου