Σύλληψη 20 ατόμων και κατάσχεση 200 κιλών ναρκωτικών από εξάρθρωση ιταλο - αλβανικής συμμορίας

Σύλληψη 20 ατόμων και κατάσχεση 200 κιλών ναρκωτικών από εξάρθρωση ιταλο - αλβανικής συμμορίας

Μια μαζική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε από την αστυνομία του Teramo και του Ascol κατέστησε δυνατή την εξάρθρωση μιας ιταλοαλβανικής συμμορίας που εμπλέκεται στη διακίνηση ναρκωτικών, όπως κοκαΐνη και ηρωίνη. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 20 άτομα και κατασχέθηκαν 200 κιλά ναρκωτικών.

Η ανακριτική δραστηριότητα που συντόνισε η τοπική Εισαγγελία μετά από επιχείρηση κατά των ναρκωτικών στις 23 Νοεμβρίου του περασμένου έτους, κατά την οποία κατασχέθηκαν 16 κιλά ηρωίνης και κηρύχθηκε καταζητούμενος Αλβανός υπήκοος που βρίσκεται ακόμη σε φυγή.

Με βάση τις υποκλοπές, οι Ιταλοί ανακριτές εξάρθρωσαν την ιταλοαλβανική συμμορία που προμήθευε κοκαΐνη «πόρτα-πόρτα» σε πελάτες στην περιοχή Teramo.

Η ανακριτική δραστηριότητα κατέστησε δυνατή την πραγματοποίηση 20 συλλήψεων συνολικά και την κατάσχεση πάνω από 1 εκατομμύριο δόσεων ναρκωτικών, συνολικού βάρους έως 200 κιλά.

Οι επιχειρήσεις σχετίζονταν επίσης με τη γειτονική επαρχία του Άσκολ και αυτή της Ραβέννα, όπου εντοπίστηκαν ορισμένοι από τους υπόπτους με δεσμούς και με αυτήν την περιοχή.

Από τα στοιχεία της έρευνας φάνηκε ότι οι Αλβανοί λειτουργούσαν άλλοτε μεμονωμένα και άλλοτε σε συνεργασία μεταξύ τους, για να μειώσουν το κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης ναρκωτικών, φέρνοντας ναρκωτικά τόσο από τη Βόρεια Ευρώπη όσο και από την Κεντρική Ιταλία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου