Ελάχιστη η συμβολή των εταιρειών ύδρευσης στην Αλβανία στην επεξεργασία χρησιμοποιημένου νερού

Ελάχιστη η συμβολή των εταιρειών ύδρευσης στην Αλβανία στην επεξεργασία χρησιμοποιημένου νερού

Μόνο πέντε εταιρείες ύδρευσης στην Αλβανία από τις 58 παρέχουν την υπηρεσία επεξεργασίας χρησιμοποιημένου νερού.

Αυτός ο μικρός αριθμός δείχνει ότι ένα μεγάλο μέρος του νερού που χρησιμοποιείται δεν περνά τις απαραίτητες διαδικασίες ελαχιστοποίησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον.

«Η επεξεργασία των λυμάτων πραγματοποιείται από 5 εταιρείες UK Durrës, UK Korçë, UK Pogradec, UK Shkodër (ITUN Velipoja + ITUN Shirokë) και UK Lezhë, οι οποίες έχουν άδεια από την Ρυθμιστική Αρχή Ύδρευσης (ERRU) για την παροχή αυτών των υπηρεσιών.

Όσον αφορά τις εταιρείες Αγίων Σαράντα και Αυλώνα, δεν έχουν ακόμη καταφέρει να λάβουν την άδεια, γεγονός.

Ο δείκτης κάλυψης λυμάτων εξακολουθεί να παραμένει χωρίς σημαντικές αλλαγές από το ένα έτος στο άλλο.

«Ο δείκτης κάλυψης με υπηρεσίες KUN (αποχέτευση λυμάτων) όλα αυτά τα χρόνια παρέμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα, με σχεδόν αμελητέα ανάπτυξη. Φέτος, ο δείκτης αυτός βρίσκεται στο επίπεδο του 54,2% με αύξηση 2,2% σε σχέση με το 2021.

Η κάλυψη με υπηρεσία αποχέτευσης θα πρέπει να είναι μία από τις κύριες προκλήσεις για όλες τις εταιρείες οι οποίες κατά τη σύνταξη επιχειρηματικών σχεδίων θα πρέπει επίσης να σχεδιάζουν επενδύσεις και να θέτουν στόχους για την αύξηση του δείκτη.

Ένα άλλο στοιχείο που επισημαίνεται είναι η συμμόρφωση με τα τεχνικά πρότυπα για μεμονωμένες εγκαταστάσεις επεξεργασίας (σηπτικές δεξαμενές) για αγροτικές περιοχές, η οποία εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου