Οι Ρωσοι απώθησαν επίθεση των Ουκρανών εναντίον σκαφών περιπολίας στη Μαύρη Θάλασσα

Οι Ρωσοι απώθησαν επίθεση των Ουκρανών εναντίον σκαφών περιπολίας στη Μαύρη Θάλασσα

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα πως στη διάρκεια της νύχτας απώθησαν επίθεση τριών ουκρανικών μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας (USV, θαλάσσια drones) εναντίον ρωσικών πλοίων περιπολίας στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς αυξάνεται η ένταση ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα μετά την αποχώρηση της Ρωσίας στα μέσα Ιουλίου από τη συμφωνία για τα δημητριακά.

«Μέσα στη νύχτα, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις επιχείρησαν χωρίς επιτυχία να επιτεθούν με τρία θαλάσσια drones στα 'Σεργκέι Κοτόφ' και 'Βασίλι Μπίκοφ', περιπολικά του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τα τρία θαλάσσια drones του εχθρού καταστράφηκαν» από τα πυρά των ρωσικών πλοίων, διαβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι τα περιπολικά σκάφη δέχθηκαν επίθεση σε απόσταση 340 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης, που αποτελεί τη βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας στην προσαρτημένη Κριμαία.

Τα θαλάσσια drones είναι πλεούμενα που επιχειρούν στην επιφάνεια του νερού, χωρίς πλήρωμα και τηλεκατευθυνόμενα. Η Μόσχα κατηγορεί τακτικά τον ουκρανικό στρατό ότι χρησιμοποιεί τα όπλα αυτά, επιπλέον των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, για να επιτεθεί σε στόχους στη Μαύρη Θάλασσα.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είχαν αναφέρει πως απώθησαν επίθεση δύο ουκρανικών μη επανδρωμένων σκαφών επιφανείας εναντίον του «Σεργκέι Κοτόφ» στη Μαύρη Θάλασσα.

Στις 17 Ιουλίου, η Ουκρανία είχε αναλάβει την ευθύνη για μια επίθεση με θαλάσσια drones εναντίον της γέφυρας του Κερτς, μιας ζωτικής σημασίας υποδομής που συνδέει τη Ρωσία με την προσαρτημένη χερσόνησο της Κριμαίας.

Η ένταση στη Μαύρη Θάλασσα έχει αυξηθεί μετά την έξοδο, την περασμένη εβδομάδα, της Ρωσίας από μια διεθνή συμφωνία για τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών.

Η Μόσχα και το Κίεβο προειδοποίησαν διαδοχικά τα πλοία που πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα, λέγοντας πως μπορεί να γίνουν στόχοι, αν κατευθυνθούν προς τα εχθρικά λιμάνια.

Παράλληλα, κύματα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν πλήξει τις τελευταίες ημέρες τη Μόσχα και την προσαρτημένη Κριμαία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου