Ακυρώνονται οι εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος

Ακυρώνονται οι εσωκομματικές εκλογές του Δημοκρατικού Κόμματος

Το Εθνικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος, που συγκλήθηκε χθες από τον Gazment Bardhi, αποφάσισε να ακυρώσει τις εκλογές της 29ης Ιουλίου 2023, θεωρώντας τη διαδικασία αντισυνταγματική.

Αν και το Συμβούλιο Ηθικής αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση του Gazment Bardhi να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο, ο τελευταίος δεν αμφιταλαντεύτηκε και πραγματοποίησε τη διαδικτυακή συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ξεκίνησε στις 19:00 και παρέστησαν 245 μέλη από τα 453 συνολικά, συμπληρώνοντας την απαραίτητη απαρτία.

Το Εθνικό Συμβούλιο του Δημοκρατικού Κόμματος, που συγκλήθηκε σήμερα από τον Gazment Bardhi, αποφάσισε να ακυρώσει τις εκλογές της 29ης Ιουλίου 2023, θεωρώντας τη διαδικασία αντινομική και φαρσική.

Αν και το Συμβούλιο Ηθικής αποφάσισε να ακυρώσει την απόφαση του Gazment Bardhi να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο, ο τελευταίος δεν αμφιταλαντεύτηκε από τη θέση του και πραγματοποίησε τη διαδικτυακή συνεδρίαση σήμερα το απόγευμα.

Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ξεκίνησε στις 19:00 και παρέστησαν 245 μέλη από τα 453 συνολικά, συμπληρώνοντας την απαραίτητη απαρτία.

Ο Γενικός Γραμματέας Gazment Bardhi, σε δήλωσή του στα ΜΜΕ μετά το τέλος της διαδικτυακής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, είπε ότι πάρθηκε η απόφαση να ανατραπούν όλες οι αποφάσεις που ελήφθησαν στις 23 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Παρέθεσε επίσης όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν σήμερα.

«Το Συμβούλιο, ως ανώτατο διοικητικό όργανο του Δημοκρατικού Κόμματος, διαπίστωσε ότι όλες οι αποφάσεις και θέσεις της Προεδρίας του Κόμματος, από τις 6 Ιουνίου 2023, είναι αντισυνταγματικές, ελήφθησαν χωρίς απαρτία και χωρίς να ληφθούν υπόψη οι συνέπειες που θα μπορούσαν οδηγούν σε διχασμό και περαιτέρω αποδυνάμωση του κόμματος. Οι πράξεις της Προεδρίας του Κόμματος έχουν φτάσει στο σημείο να χρησιμοποιείται, να παραποιείται και να παράγεται η σφραγίδα του Δημοκρατικού Κόμματος αθέμιτα, μέσω μιας άκυρης και αντισυνταγματικής απόφασης», είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου