122 χρόνια φυλάκισης συνολικά για τους 7 ληστές των 4,6 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο των Τιράνων

122 χρόνια φυλάκισης συνολικά για τους 7 ληστές των 4,6 εκατ. ευρώ στο αεροδρόμιο των Τιράνων

Το Ειδικό Εφετείο (GJKKO) επικύρωσε την ποινή κάθειρξης 122 ετών για τα 7 μέλη της ομάδας που έκλεψε 4,6 εκατομμύρια ευρώ στο Αεροδρόμιο των Τιράνων το 2019.

Με τη σημερινή του απόφαση, το GJKKO όρισε την ποινή κάθειρξης 20 ετών για τον Klement Çala και 17 χρόνια για τον αδελφό του, Eldi Çala, καθώς και τους OItjon Veseli, Renaldo Sula, Saimir Çela, Elton Pikli και Alkond Bengasi.

Το 2019, έκλεψαν 4,6 εκατομμύρια ευρώ από ένα αεροπλάνο και ο Admir Murataj σκοτώθηκε κατά τη σύγκρουση με την αστυνομία.

Το χρονικό της ληστείας στο αεροδρόμιο των Τιράνων

Στη δικογραφία του εισαγγελέα, η ληστεία εξηγείται με αυτή τη δυναμική: Στις 09 του μήνα γύρω στις 15:20, στον διάδρομο προσγείωσης του αεροδρομίου «Μητέρα Τερέζα» Τιράνων, μασκοφόροι καμουφλαρισμένοι και οπλισμένοι έκλεψαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε ευρώ, τη στιγμή που επρόκειτο να μεταφερθούν με το αεροπλάνο της «Austria Airline» με το δρομολόγιο Τίρανα-Βιέννη.

Κοντά στο αεροπλάνο, υπήρχαν δύο μεταφορικά οχήματα μήκους 2,2 m που χρησιμεύουν για τη φόρτωση των αποσκευών των επιβατών.

Οι μασκοφόροι με τη βοήθεια πένσας έσπασαν το λουκέτο και την αλυσίδα έκτακτης ανάγκης των οχημάτων και άνοιξαν τις πύλες εισόδου της δυτικής πλευράς έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου και συγκεκριμένα. στην περιοχή της πυροσβεστικής. Όπως προκύπτει, τα άτομα είχαν μαζί τους όχημα τύπου Volkswagen van με πινακίδα ΑΑ 248ΚΕ, και με την επιγραφή Φορολογική Έρευνα. Αμέσως οι μασκοφόροι κινήθηκαν με αυτό το όχημα προς το αεροπλάνο της Austria Airline, πήγαν στο σημείο που φόρτωναν τις βαλίτσες των επιβατών και ακριβώς στην κοιλιά του αεροπλάνου, υπό την απειλή όπλων έκλεψαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε ευρώ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου