Σε ετοιμότητα ο δηλώνει ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Αλβανίας ενόψει καλοκαιρινής περιόδου

Σε ετοιμότητα ο δηλώνει ο πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας Αλβανίας ενόψει καλοκαιρινής περιόδου

H Υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας, Belinda Balluku, συναντήθηκε με τον νέο επικεφαλής του Διαχειριστή Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας OSHEE και παρουσίασαν σχέδιο μέτρων για την αδιάλειπτη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος κατά τη θερινή περίοδο. Ο OSHEE ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίσει την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στον ενεργειακό τομέα και τόνισε ότι θα επικεντρωθεί στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε κάθε συνδρομητή και στο άνοιγμα της αγοράς για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η Υπουργός δήλωσε ότι 1.100 εργαζόμενοι του OSHEE βρίσκονται στην επικράτεια, ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές, για να ανταποκριθούν άμεσα σε τυχόν προβλήματα ηλεκτροδότησης και να διασφαλίσουν την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση. Προέτρεψε τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν αποδοτικά την ενέργεια και ζήτησε από τους φορείς του OSHEE να λάβουν μέτρα για την αποσύνδεση τυχόν παράνομων συνδέσεων ρεύματος.

Όσον αφορά την ενεργειακή κατάσταση στη χώρα, η Υπουργός ενημέρωσε ότι υπάρχει πλήρης διαθεσιμότητα της απαραίτητης ποσότητας ενέργειας. Ο καιρός κατά τους προηγούμενους μήνες ευνόησε την παραγωγή ενέργειας. Η πρόκληση έγκειται στον Διαχειριστή OSHEE να ανταποκρίνεται άμεσα σε τυχόν ελαττώματα και να διασφαλίζει τη συνεχή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι διαρκείς διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αποτελεί τεράστιο πρόβλημα στην Αλβανία, επιχειρηματίες του τουρισμού αλλά και οι τουρίστες έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις ο οποίες κάθε άλλο παρά προβάλουν την εικόνα μιας τουριστικά αναπτυσσόμενης χώρας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου