Το Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν κατηγορεί την Αλβανία για διαρροή πληροφοριών των ΜΕΚ προς το ιρανικό καθεστώς

Το Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν κατηγορεί την Αλβανία για διαρροή πληροφοριών των ΜΕΚ προς το ιρανικό καθεστώς

Το Εθνικό Συμβούλιο Αντίστασης του Ιράν (NCRI) αντέδρασε εκ νέου μετά την έφοδο της αλβανικής αστυνομίας στον καταυλισμό των ΜΕΚ.

Το συμβούλιο ζητά από, «τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αλβανία, να διευκρινίσουν εάν οι υπολογιστές των ΜΕΚ έχουν παραδοθεί στο ιρανικό καθεστώς.

Προειδοποίηση για οποιαδήποτε συνεργασία με θρησκευόμενους φασίστες εκτελεστές που θα οδηγούσαν στη σύλληψη, βασανιστήρια και εκτελέσεις οικογενειών, κρατουμένων και υποστηρικτών της ΜΕΚ και της Ιρανικής Αντίστασης σε όλη τη χώρα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars που συνδέεται με το IRGC ανέφερε στις 3 Ιουλίου:

Ο Sepehr Khalaji, επικεφαλής του Κυβερνητικού Συμβουλίου Πληροφόρησης, δήλωσε στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επιστροφή των υπολογιστών του Monafeqin στη χώρα:

«Ένα μέρος των σκληρών δίσκων και των ταμειακών μηχανών έχουν ληφθεί».

Ο Khalaji πρόσθεσε: «Είναι απασχολημένοι με τη λήψη πληροφοριών, τον εντοπισμό πρακτόρων και την εύρεση καταστροφικών πυρήνων και τυφλων σημείων».

Ο Khalaji έγραψε επίσης για τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν σε σχέση με την ανάκτηση δεδομένων υπολογιστή: «Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πολλά υποσχόμενα».

Τις τελευταίες 10 ημέρες, τα ΜΜΕ και οι αξιωματούχοι του ιρανικού καθεστώτος έχουν επανειλημμένα αναφερθεί σε επαφές μεταξύ των «μηχανισμών ασφαλείας (του καθεστώτος) του Ιράν και χωρών όπως η Αλβανία».

«Αν τα συγκλονιστικά νέα της συνεργασίας με τον θρησκευτικό φασισμό που κυβερνά το Ιράν εναντίον των ΜΕΚ και η μεταφορά μέρους των 213 υπολογιστών και σκληρών δίσκων στην επίθεση της 20ης Ιουνίου 2023, που άφησε ένα μάρτυρα και εκατοντάδες τραυματίες και ακρωτηριασμένα μέλη της ΜΕΚ, είναι αλήθεια, τότε είναι μια ανθρωπιστική καταστροφή και μια τρομερή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε συνεργασία με τον θρησκευτικό φασισμό στην εξουσία στο Ιράν, που οδηγεί στη σύλληψη, βασανιστήρια και εκτελέσεις οικογενειών, πολιτικών κρατουμένων και υποστηρικτών της ΜΕΚ σε όλη τη χώρα, καθώς και αυτών ενάντια στις τρομοκρατικές δραστηριότητες του καθεστώτος εκτός του Ιράν. Αναμφίβολα, η ευθύνη βαραίνει εξ ολοκλήρου τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αλβανίας. Το να μοιράζεσαι οποιαδήποτε πληροφορία για τη ΜΕΚ με το εγκληματικό καθεστώς στο Ιράν, το οποίο έχει καταδικαστεί 69 φορές για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και άλλους διεθνείς οργανισμούς, είναι απόλυτη και εντελώς κόκκινη γραμμή απαράδεκτη, άξια ποινικής δίωξης στα διεθνή δικαστήρια.

Χθες (2 Ιουλίου), το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Mehr, επικαλούμενο την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Πληροφοριών (MOIS), επαίνεσε τις ενέργειες της αλβανικής αστυνομίας κατά των ΜΕΚ και έκανε μια σειρά ψευδών κατηγοριών κατά των ΜΕΚ σχετικά με «επαφές πληροφοριών-ασφάλειας με ευρωπαϊκές υπηρεσίες πληροφοριών» σχετικά με τις δραστηριότητες της ΜΕΚ σε «διάφορες δυτικές χώρες», ιδίως στην Αλβανία. Υποσχέθηκε επίσης τρομοκρατία σε ευρωπαϊκό έδαφος, δηλώνοντας ότι «το Ιράν καταδιώκει σοβαρά τρομοκράτες εκτός των συνόρων του».

Γραμματεία του Εθνικού Συμβουλίου Αντίστασης του Ιράν (NCRI) – Παρίσι, 3 Ιουλίου 2023

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου