Αλβανική συμμορία διένειμε ναρκωτικά ως βιτρίνα call center στην Ολλανδία

Αλβανική συμμορία διένειμε ναρκωτικά ως βιτρίνα call center στην Ολλανδία

Το ποινικό δικαστήριο του Leuven καταδίκασε σε 4 χρόνια φυλάκιση τα μέλη αλβανικής συμμορίας που διένειμαν κοκαΐνη στο Aarschot και στο Diest στην Ολλανδία. Η συμμορία πουλούσε μέσω ενός «call center» τόσο σε χρήστες όσο και σε μικρότερους εμπόρους και μετέφερε τα πάντα μέσω ταχυμεταφορών ναρκωτικών, οι οποίοι επέτρεπαν στους πελάτες να παραλάβουν τα ναρκωτικά σε λιγότερο από μία ώρα.

Η έρευνα εναντίον της συμμορίας ξεκίνησε αφού ένας από αυτούς τους μικρότερους εμπόρους συνελήφθη με τρεις συσκευασίες κοκαΐνης σε οδικό έλεγχο τον Μάιο του 2022. Μετά από απόπειρα απόδρασης, εξήγησε στην αστυνομία ότι συμμετείχε στην πώληση ναρκωτικών χάρη σε ένα παλιό επαφή σε αλβανική συμμορία.

Η συμμορία χρησιμοποίησε έναν μόνο ολλανδικό αριθμό τηλεφώνου και την εφαρμογή Wickr ως κεντρικό σημείο επαφής, επομένως οι κλήσεις τους δεν μπορούσαν να καταγραφούν. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, η συμμορία απασχολούσε τουλάχιστον δέκα ταχυμεταφορείς ναρκωτικών.

Το ολλανδικό δικαστήριο αποφάσισε να καταδικάσει έναν εκ των κατηγορουμένων, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι διέφυγε στη Γαλλία, σε 4 χρόνια φυλάκιση ερήμην, ενώ τρεις διανομείς της συμμορίας καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 3 ετών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου