Δημοκρατικό Κόμμα για άρνηση άδειας στον Μπελέρη: Πολιτικά εσκεμμένη, μπήκε στο δρόμο του Ράμα

Δημοκρατικό Κόμμα για άρνηση άδειας στον Μπελέρη: Πολιτικά εσκεμμένη, μπήκε στο δρόμο του Ράμα

Η Δημοκρατική Παράταξη αντέδρασε σχετικά με την άρνηση άδειας από το Αλβανικό Δικαστήριο στον Φρέντη Μπελέρη, ο οποίος ζήτησε να συμμετάσχει στη συγκρότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Χιμάρας.

Στη δημόσια δήλωση, το Δημοκρατικό Κόμμα αναφέρει ότι ο Μπελέρης μπήκε εμπόδιο στον Ράμα και τα σχέδιά του για στρατηγικές επενδύσεις με τους υπουργούς και τις οικογένειες των υπουργών στην ακτή του δήμου Χιμάρας.

Η πλήρης δήλωση του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας:

«Απορρίφθηκε το αίτημα του εκλεγμένου Δημάρχου Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη για ειδική άδεια συμμετοχής στη συγκρότηση του δημοτικού συμβουλίου Χιμάρας και την ορκωμοσία ως δήμαρχος.

Το ειδικό δικαστήριο (GJKKO) εφάρμοσε έτσι την κομματική εντολή, και όχι τους κανόνες του κράτους δικαίου, αρνούμενη στον νικητή υποψήφιο να ορκιστεί και στους πολίτες της Χιμάρας τον καρπό της ελεύθερης ψήφου και εκπροσώπησης.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί την απόφαση πολιτική και καταδικάζει σθεναρά κάθε βήμα που κάνει τα δικαστήρια της χώρας να παραβιάζουν την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Για το Δημοκρατικό Κόμμα, ο Φρέντης Μπελέρης κρατείται ως πολιτικός κρατούμενος, ως υποψήφιος της αντιπολίτευσης και ως εκλεγμένος πρόεδρος των πολιτών της Χιμάρας και όχι ως εξαγοραστής ψήφων. Αν ήταν αυτοί που κάνουν χειρισμούς, κλοπές και καταχρήσεις στα κελιά κράτησης, θα υπήρχαν 53 υποψήφιοι του Σοσιαλιστικού Κόμματος με επικεφαλής τον Έντι Ράμα.

Ο Φρέντης Μπελέρης δεν χάλασε μόνο το ολοκληρωτικό όνειρο του Έντι Ράμα για έναν ροζ πολιτικό χάρτη, αλλά εμπόδισε τα σχέδιά του για στρατηγικές επενδύσεις με τους υπουργούς της οικογένειας και τους συγγενείς των υπουργών στην ακτή του δήμου Χιμάρας.

Για αυτό τον στόχευσε από την αρχή και διέταξε τη σύλληψή του.

Για αυτό του αρνούνται την αποφυλάκιση υπό όρους.

Για αυτό, ο Έντι Ράμα παίζει τον εθνικιστή στη Χιμάρα και τον διεθνιστή στο Βελιγράδι και την Πρίστινα.

Δεν είναι θέμα εθνών, γιατί όταν υπάρχει ενδιαφέρον, ο Έντι Ράμα γίνεται έμπορος σημαιών».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου