Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας μεταξύ Αλβανίας - Ισραήλ

Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας μεταξύ Αλβανίας - Ισραήλ

Επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί ο Αλβανός υπουργός Άμυνας Νίκο Πελέσι. Κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, ο Πελέσι έγινε δεκτός στο Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ από τον ομόλογό του, Yoav Gallant.

Οι Υπουργοί Άμυνας υπέγραψαν το νέο Μνημόνιο Συναντίληψης στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, μια συμφωνία υψηλού επιπέδου που δημιουργεί μια σταθερή νομική βάση για συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας, της άμυνας, της στρατιωτικής τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της ανταλλαγής πληροφοριών. Σύμφωνα με το αλβανικό Υπουργείο Άμυνας, η διεύρυνση και εντατικοποίηση της συνεργασίας, που πλαισιώνεται σε κάθε πρόνοια της νέας συμφωνίας, θα αντικατοπτρίζει τις άριστες ιστορικές και διπλωματικές σχέσεις καθώς και την αμοιβαία εκτίμηση που έχει ο ισραηλινός και ο αλβανικός λαός.

«Πρόκειται για προσχέδιο διαπραγμάτευσης αρκετών μηνών από τα αντίστοιχα επιτελεία με πρόθεση και καλή επιθυμία να ξεκινήσει, τώρα, μια νέα εποχή συνεργασίας στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Ο Peleshi επιβεβαίωσε την προθυμία του Υπουργείου Άμυνας και της αλβανικής κυβέρνησης να εντείνουν τη συνεργασία με το Ισραήλ στον τομέα της άμυνας, ιδιαίτερα στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, στην αμυντική βιομηχανία και στην ανταλλαγή πληροφοριών.

Ο Υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η στάση της Αλβανίας απέναντι στη Μέση Ανατολή συνεχίζει να είναι αυτή μιας περιοχής σε ειρήνη και σταθερότητα, με σταθερό διάλογο μεταξύ των παραγόντων, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τρομοκρατικές ενέργειες κατά του κράτους του Ισραήλ και του λαού του, αφού ο τρόμος και η βία εναντίον ενός λαού δεν είναι ανεκτά και δικαιολογημένα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου