Νεκρά ζώα ξεβράζει λιμνοθάλασσα στην Αλβανία λόγω υψηλής ρύπανσης

Νεκρά ζώα ξεβράζει λιμνοθάλασσα στην Αλβανία λόγω υψηλής ρύπανσης

Αν και η τουριστική περίοδος έχει επισήμως ξεκινήσει στην Αλβανία, φαίνεται ότι δεν είναι κάθε περιοχή έτοιμη να υποδεχθεί τους τουρίστες. Στη λιμνοθάλασσα της κοιλάδας Kune-Vain στην πόλη Λέζα, η κατάσταση είναι εξαιρετικά επείγουσα λόγω της υψηλής ρύπανσης.

Εκτός από τα πολλά απορρίμματα, αυτό που τραβάει την προσοχή είναι νεκρά ζώα να επιπλέουν στην περιοχή. Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε αυτή τη μεγάλη ρύπανση. Η ρύπανση αυτής της λιμνοθάλασσας αποτελούσε συνεχόμενο πρόβλημα, με τους θεσμούς να μην παρεμβαίνουν για να προλάβουν τα χειρότερα.

Η λιμνοθάλασσα Kune-Vain αποτελεί ένα ανέγγιχτο τοπίο με άγριο, υπαίθριο πλούτο. Βρίσκεται μεταξύ του Shëngjin και πολλών χωριών της Lezha, και περιβάλλεται από ομορφιά από όλες τις πλευρές. Τα μεσογειακά δάση καθώς και η πλούσια χλωρίδα και πανίδα κάνουν αυτή τη λιμνοθάλασσα όνειρο του εξερευνητή. Όμως, η φροντίδα και η προστασία καταστρέφουν μέρα με τη μέρα το συγκεκριμένο τοπίο και πάνω από όλα, σημαντικό βιότοπο, αμελώντας την καθαριότητα και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου