Διακυβερνητική συνάντηση Αλβανίας - Κοσόβου στις 14 Ιουνίου

Διακυβερνητική συνάντηση Αλβανίας - Κοσόβου στις 14 Ιουνίου

Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και αυτή της Αλβανίας θα συναντηθούν ξανά. Αυτή τη φορά, η συνάντηση των Κούρτι και Ράμα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Gjakova, στις 14 Ιουνίου.

Αυτό που αναμένεται με ενδιαφέρον είναι η εμφάνιση στην κοινή συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού του Κοσσυφοπεδίου και του πρωθυπουργού της Αλβανίας, όπου η προσοχή των ΜΜΕ θα είναι αναμφίβολα στο θέμα του Συνδέσμου Σερβικών Δήμων και στο απόρρητο έγγραφο που ο Ράμα μετέφερε στον Γάλλο Πρόεδρο Μακρόν και τον Γερμανό Καγκελάριο Σολτς.

Υπενθυμίζουμε ότι η τελευταία κοινή συνάντηση μεταξύ της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου και αυτής της Αλβανίας πραγματοποιήθηκε στα μέσα του περασμένου έτους, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Πρίστινα, όπου υπεγράφησαν συνολικά 19 συμφωνίες, κυρίως για οικονομικές ανταλλαγές.

Ορισμένες από τις υπογεγραμμένες συμφωνίες περιλαμβάνουν το άνοιγμα των συνόρων Kukës-Dragash, το καθεστώς συνοριακής κυκλοφορίας, τη διευκόλυνση των τελωνειακών διαδικασιών και τον έλεγχο της κυκλοφορίας των εμπορευμάτων, τη διευκόλυνση των συνθηκών για προσωρινές άδειες διαμονής και την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής Δυρραχίου-Πρίστινα. Η πρώτη συνάντηση των δύο κυβερνήσεων πραγματοποιήθηκε το 2014.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου