Διαβουλεύσεις Υπουργείου Τουρισμού Αλβανίας για διασυνοριακό φωτοβολταϊκό πάρκο στους Φιλιάτες

Διαβουλεύσεις Υπουργείου Τουρισμού Αλβανίας για διασυνοριακό φωτοβολταϊκό πάρκο στους Φιλιάτες

Ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα, εντάχθηκε στις διαβουλεύσεις του Υπουργείου Τουρισμού και Περιβάλλοντος Αλβανίας. Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι εδώ και αρκετές ημέρες περιμένει σχόλια από τους ενδιαφερόμενους σχετικά με το ενεργειακό έργο εγκατεστημένης ισχύος 58,5 MW ως προς το διαδικαστικό σκέλος που αναπτύσσεται για διασυνοριακά έργα. Η τελευταία ημερομηνία λήψης σχολίων σύμφωνα με το υπουργείο είναι η 9η Ιουνίου.

«Στο Υπουργείο Τουρισμού και Περιβάλλοντος έφθασε η ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ελλάδας σχετικά με την κατασκευή και υλοποίηση του έργου "Κατασκευή και λειτουργία Αιολικού Σταθμού Ηλεκτρικής Ενέργειας, με τη διακριτική ονομασία "Πλαίσιο", με ισχύ 58,5 MW στην Πούλια-Κώτσιον-Φαρμακοβούνι", στην Ελλάδα,» αναφέρει το αλβανικό υπουργείο. Το έργο θα κατασκευαστεί στο Δήμο Φιλιατών και η νεκρή ζώνη της περιοχής μελέτης αγγίζει τμήμα του Δήμου Κονίσπολης στην Αλβανία.

Η πλήρης τεκμηρίωση σε ηλεκτρονική μορφή δημοσιεύεται και στο site του ελληνικού υπουργείου περιβάλλοντος. Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, το ανακοινώθηκε νέα διαβούλευση στο διασυνοριακό πλαίσιο, αλλά αυτή τη φορά αφορούσε την Ιταλία και συγκεκριμένα τη Στρατηγική Περιβαλλοντική Αξιολόγηση του ιταλικού σχεδίου διαχείρισης θαλάσσιου χώρου για την περιοχή της Αδριατικής. Οι διαβουλεύσεις στο διασυνοριακό πλαίσιο ρυθμίζονται από διεθνή έγγραφα που επικυρώνονται από κράτη και σχετίζονται με ορισμένες πτυχές όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων, συγκεκριμένα έργα που επηρεάζουν δύο ή περισσότερα κράτη. Σε όλες τις περιπτώσεις, η λήψη έγκρισης και αξιολόγησης από όλα τα μέρη είναι σημαντική πριν από την υλοποίηση του έργου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου