25 συλληφθέντες για διακίνηση ναρκωτικών και 3,8 εκατ. ευρώ από μυστική επιχείρηση Γερμανίας και Βελγίου

25 συλληφθέντες για διακίνηση ναρκωτικών και 3,8 εκατ. ευρώ από μυστική επιχείρηση Γερμανίας και Βελγίου

Η επιχείρηση των ιταλικών, γερμανικών και βελγικών αρχών, υπό την καθοδήγηση του γενικού εισαγγελέα κατά της μαφίας του Catanzaro Nicola Grattteri, που συντονίζεται από την Eurojust, οδήγησε στη σύλληψη αρκετών Αλβανών διακινητών που εμπλέκονται σε μεγάλο δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών στην Ευρώπη, καθώς και στη συνεργασία τους με τη συμμορία «Ndrangheta».

Συγκεκριμένα, ανάμεσα στα 25 εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν με εντολή της Ιταλικής Εισαγγελίας, η πλειοψηφία είναι Αλβανοί που κατοικούν στο Βέλγιο και μεταξύ αυτών προκύπτει ότι το όνομα ενός Αλβανού, που καταζητείται από το 2008.

Το όνομά του συμπεριλήφθηκε επίσης στην πρώτη φάση αυτής της επιχείρησης που εκτελέστηκε το 2015.

Η κωδικοποιημένη επιχείρηση «Gentelman 2» έχει επεκτείνει τις έρευνες στην Ιταλία και σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι έρευνες διεξήχθησαν από κοινή ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από ιταλικές, γερμανικές και βελγικές αρχές υπό τον συντονισμό της Eurojust.

Τα 25 άτομα σε βάρος των οποίων εκτελέστηκαν τα μέτρα κράτησης κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διεθνή διακίνηση ναρκωτικών, κατοχή όπλων χωρίς άδεια κ.λπ.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί εκτελέστηκε η εντολή δέσμευσης περιουσίας αξίας 3,8 εκατ. ευρώ σε βάρος των προσώπων που τέθηκαν στο απαγορευτικό μέτρο.

Κατά τη διάρκεια του σημερινού πρωινού, ο επικεφαλής εισαγγελέας κατά της μαφίας του Catanzaro, Nicola Gratteri, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα διευκρινίσει τις λεπτομέρειες αυτής της επιχείρησης.

Η επιχείρηση «Gentelman2» είναι μια συνέχεια της επιχείρησης «Gentelman» που εκτελέστηκε το 2015, η οποία οδήγησε στην εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών μέσω της Νότιας Αμερικής, της Ολλανδίας, της Αλβανίας και της Ιταλίας.

Σε δύο χρόνια έρευνας, η ιταλική αντιμαφία αποκάλυψε ότι είχαν διακινηθεί περίπου 3 τόνοι ναρκωτικών, κοκαΐνης και ηρωίνης αρκετά καθαρής ποιότητας, αξίας άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ.

Από την επιχείρηση «Gentleman» κατασχέθηκαν επίσης 10 αυτόματα όπλα Καλάσνικοφ, 2 πολυβόλα «Scorpion», 9 πιστόλια «Parabellum».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου