State Department: Οι ενέργειες του Κούρτι θα έχουν συνέπειες στις σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και ΗΠΑ

State Department: Οι ενέργειες του Κούρτι θα έχουν συνέπειες στις σχέσεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και ΗΠΑ

Αρκετά σκληρή ήταν η δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την ένταση της κατάστασης στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, καταδικάζοντας την εισβολή των κοσοβάρων δημάρχων στα δημόσια κτίρια της περιοχής.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καταδικάζουν σθεναρά τις ενέργειες της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου που εισήλθε βίαια στα δημοτικά κτίρια στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, ενέργειες που προέβησαν ενάντια στις συμβουλές των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ευρωπαίων εταίρων του Κοσσυφοπεδίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Στη συνέχεια υπογραμμίζει ότι αυτό θα έχει συνέπειες στις σχέσεις των δύο χωρών.

«Αυτές οι ενέργειες έχουν κλιμακώσει απότομα και άσκοπα τις εντάσεις, υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας να βοηθήσουμε στην εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας και θα έχουν συνέπειες για τις διμερείς μας σχέσεις με το Κοσσυφοπέδιο.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό Albin Kurti να αλλάξει πορεία και όλα τα μέρη να απόσχουν από οποιεσδήποτε περαιτέρω ενέργειες που θα πυροδοτήσουν εντάσεις και θα υποκινήσουν τις συγκρούσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου