Πρέσβης ΕΕ στην Αλβανία: Δεν θα υπάρξει ένταξη στην ΕΕ χωρίς επιτυχημένη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος

Πρέσβης ΕΕ στην Αλβανία: Δεν θα υπάρξει ένταξη στην ΕΕ χωρίς επιτυχημένη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος

Η πρέσβης της ΕΕ στην Αλβανία, Κριστίν Χόμαν, δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει ένταξη στην ΕΕ χωρίς επιτυχή μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος.

Είπε ότι το δικαστικό σύστημα στην Αλβανία βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή καθώς αναδημιουργούνται οι θεσμοί δικαιοσύνης και ότι η μεταρρύθμιση πρέπει να έχει βαθιές ρίζες.

«Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, αλλά αυτό το ταξίδι δεν έχει τελειώσει ακόμα. Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή γιατί οι βασικοί θεσμοί της δικαιοσύνης έχουν δημιουργηθεί ή αναδημιουργηθεί. Η μεταρρύθμιση πρέπει να έχει βαθιές ρίζες, απαιτείται διαφάνεια, υψηλή ακεραιότητα. Κινήσεις ελέγχου προς τα εμπρός, αλλά μόλις ολοκληρωθούν, τα Συμβούλια πρέπει να διατηρήσουν το πνεύμα του ελέγχου για να διατηρήσουν υψηλά πρότυπα ελέγχου.

Τώρα, τα μέλη των Συμβουλίων αναμένεται να ενεργήσουν σύμφωνα με σαφείς πτυχές που σχετίζονται με το έργο τους, διότι αυτά κρατούν το μέλλον της ένταξης της Αλβανίας στην ΕΕ. Η καλύτερη δικαιοσύνη ξεκινά με την αντιμετώπιση των υπό εξέταση ζητημάτων. Η καθυστερημένη δικαιοσύνη είναι άρνηση δικαιοσύνης. Η δημοσιοποίηση αυτών θα οδηγήσει σε καλύτερη νομολογία. Το Ανώτατο Δικαστήριο παίζει κεντρικό ρόλο. Δεν υπάρχει καλύτερη δικαστική απόφαση εάν δεν υπάρχει καλύτερη μεταχείριση. Ο χαμηλός αριθμός νέων υποψηφίων για μεταπτυχιακές σπουδές δείχνει ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Η ολοκλήρωση στην ΕΕ απαιτεί δέσμευση σε αυτές τις αξίες και σε ένα δικαστικό σύστημα υψηλότερης ποιότητας και ανεξάρτητο, που είναι μια από τις βασικές πτυχές. », είπε ο Χόμαν.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου