60 ρουμανικές εταιρείες - φαντάσματα σε ονόματα Αλβανών επωφελούνται εκατομμύρια

60 ρουμανικές εταιρείες - φαντάσματα σε ονόματα Αλβανών επωφελούνται εκατομμύρια

Δεκάδες ρουμανικές εταιρείες - φάντασμα ερευνούν τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς φέρονται να εξαπάτησαν το ρουμανικό κράτος επωφελούμενες εκατομμύρια ευρώ. Αυτές οι εικονικές εταιρείες φέρεται να είναι στο όνομα κάποιων Αλβανών, οι οποίοι πιστεύεται ότι βρίσκονται στην πόλη Lezha.

Σύμφωνα, με ρεπορτάζ από Ρουμάνο δημοσιογράφο, οι κάτοικοι είτε δεν ξέρουν τίποτα, είτε φοβούνται να μιλήσουν. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, είναι φανερό ότι οι Αλβανοί χρησιμοποιήθηκαν από άλλα άτομα, που είναι και οι πραγματικοί δικαιούχοι. Το δίκτυο αυτό είχε επίσης την υποστήριξη υψηλών Ρουμάνων αξιωματούχων.

Ερευνώνται εταιρείες που είναι ύποπτες ότι δεν πληρώνουν φόρους, για ξέπλυμα χρημάτων από εγκληματικές δραστηριότητες ή απλώς για εξαπάτηση τραπεζών ή άλλων ιδιωτικών εταιρειών. Αυτές οι εταιρείες-φαντάσματα τέθηκαν στη συνέχεια στο όνομα Αλβανών, ώστε οι κύριοι δικαιούχοι να χάσουν τα ίχνη τους.

Βρέθηκαν περισσότερες από 60 εταιρείες στο όνομα Αλβανών και ο τρόπος που λειτουργεί αυτή η ομάδα δείχνει ότι υπάρχουν πολλές περισσότερες εταιρείες. Σε αμέτρητα έγγραφα εικονικών εταιρειών, η ομάδα ρουμανικής εκπομπής κατάφερε να ανακαλύψει τουλάχιστον 26 Αλβανούς πολίτες που αποδεικνύεται ότι είναι ιδιοκτήτες. Έχουν γίνει ιδιοκτήτες και διαχειριστές εταιρειών με ύποπτο παρελθόν στη Ρουμανία.

Ένας από αυτούς ήταν πράκτορας κάποιων Αλβανών για να τους εκπροσωπήσει σε άλλες συναλλαγές. Ίδρυσε επίσης την Promt Trade τον Οκτώβριο του 2011 και τον Απρίλιο του 2012 τη μεταβίβασε σε άλλους Αλβανούς.

Οι υπογραφές του εμφανίζονται σε συμβόλαια ξεκινούν από το 2009. Οι εταιρείες με τις οποίες συνδέθηκε κέρδισαν κατασκευαστικά έργα στο Καλαράτι αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Πολλές από τις εταιρείες με αλβανικά ονόματα σχετίζονται με την οικογένεια του προέδρου του Επαρχιακού Συμβουλίου της Πράχοβα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου