Στις 2 Μαΐου το νέο καταστατικό για την Ένωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο

Στις 2 Μαΐου το νέο καταστατικό για την Ένωση Σερβικών Δήμων στο Κόσοβο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Peter Stano, επιβεβαίωσε ότι στη συνεδρίαση της 2ας Μαΐου, η ημερήσια διάταξη θα είναι η έγκριση της δήλωσης για τους αγνοούμενους και η παρουσίαση του πρώτου σχεδίου του καταστατικού της Ένωσης των Δήμων με Σερβική Πλειοψηφία.

Ο εκπρόσωπος προέβη σε δήλωση λίγες μέρες πριν συναντηθούν στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Άλμπιν Κούρτι και ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο Stano δεν σχολίασε την κριτική που έχουν κάνει οι Σέρβοι ηγέτες για τις τοπικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου.

Είπε ότι στις 2 Μαΐου, τα μέρη θα πραγματοποιήσουν συνάντηση υψηλού επιπέδου, με τη μεσολάβηση του ύπατου εκπροσώπου, Josep Borrell, καθώς και του ειδικού εκπροσώπου για το διάλογο Κοσσυφοπεδίου-Σερβίας, Miroslav Lajcak.

«Αυτή η συνάντηση θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή της συμφωνίας για την πορεία προς την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Σερβίας και Κοσσυφοπεδίου και αναμένεται ότι τα μέρη θα εγκρίνουν τη δήλωση για τους αγνοούμενους ως πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης, και θα ακολουθήσει η παρουσίαση του σχεδίου - του πρώτου καταστατικού του Συνδέσμου δήμων με σερβική πλειοψηφία στο Κοσσυφοπέδιο και η συζήτηση για αυτό», είπε ο Stano.

Πριν από ένα μήνα τα μέρη συναντήθηκαν στην Οχρίδα όπου συμφώνησαν για το παράρτημα της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου