Ζευγάρι Αλβανών προσπάθησε να περάσει λαθραία 248 χιλιάδες ευρώ από την Αγγλία

Ζευγάρι Αλβανών προσπάθησε να περάσει λαθραία 248 χιλιάδες ευρώ από την Αγγλία

Ένα ζευγάρι αλβανικής καταγωγής καταδικάστηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος καθώς προσπάθησε να μεταφέρει λαθραία πάνω από 200.000 £ (248.500 ευρώ) από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας.

Αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας της Βρετανικής Υπηρεσίας Εγκλημάτων (NCA), η οποία και ακινητοποίησε το αυτοκίνητο τους στον τερματικό σταθμό της σήραγγας της Μάγχης στο Folkestone του Κεντ, τον Μάιο του 2020.

Το ζευγάρι ταξίδευε με τα τρία του παιδιά με μια Mercedes και ισχυρίστηκε ότι πήγαιναν να επισκεφτούν συγγενείς τους στην Μπρέσια της Ιταλίας.

Αρχικά δήλωσαν ότι είχαν μαζί τους 5.000 £ (5.600 ευρώ) στο αυτοκίνητο, με τα οποία είπαν στους αστυνομικούς ότι έπρεπε να πληρώσουν οδοντιατρική περίθαλψη ενώ βρίσκονταν στην Ιταλία.

Ωστόσο, η συνοριακή αστυνομία πραγματοποίησε πλήρη έρευνα στο αυτοκίνητο και ανακάλυψε επιπλέον 14.000 £ (15.900 €) κρυμμένα σε τσάντα και περισσότερα από 200.000 £ (227.000 €) σε βαλίτσα στο πορτμπαγκάζ του οχήματος.

Οι ερευνητές της NCA πραγματοποίησαν στη συνέχεια έρευνα στο σπίτι τους στο Tring, όπου βρήκαν μια σειρά από έγγραφα που έδειχναν αρχεία μεγάλων ποσών που είχαν κατατεθεί σε τραπεζικούς λογαριασμούς που χρησιμοποιούσε το ζευγάρι.

Περαιτέρω έρευνες διαπίστωσαν ότι το ζευγάρι είχε καταθέσει περισσότερες από 110.000 £ (125.250 ευρώ) στους λογαριασμούς τους το προηγούμενο έτος - περισσότερο από πέντε φορές υψηλότερο από το δηλωθέν εισόδημά τους για την ίδια περίοδο.

Υπήρχαν επίσης πολλές ανεξήγητες μεταφορές από διεθνείς τράπεζες.

Η γυναίκα είχε αγοράσει τη Mercedes σε μετρητά για 11.000 λίρες μόλις δύο μήνες πριν σταματηθούν στη σήραγγα της Μάγχης.

Το ζευγάρι κατηγορήθηκε για αδικήματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, τα οποία αρχικά αρνήθηκαν και οι δύο.

Η γυναίκα καταδικάστηκε σε 18 μήνες με αναστολή και 200 ώρες απλήρωτης εργασίας, ενώ ο άντρας έλαβε 12μηνη κοινοτική εντολή και 50 ώρες απλήρωτη εργασία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου