Δήμαρχος του Ράμα απέκρυψε καταδίκη του από την ελληνική δικαιοσύνη

Δήμαρχος του Ράμα απέκρυψε καταδίκη του από την ελληνική δικαιοσύνη

Ο δήμαρχος της Kucova, Kreshnik Hajdari, έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για παράνομη διέλευση των συνόρων.

Το όνομα του Kreshnik Hajdari, ο οποίος σήμερα ηγείται του δήμου Kuçova με το Σοσιαλιστικό Κόμμα, είναι ανάμεσα σε 18 Αλβανούς μετανάστες που συνελήφθησαν από την ελληνική αστυνομία και καταδικάστηκαν από το δικαστήριο των Ιωαννίνων.

Μέσω αυτής της απόφασης, που ο Hajdari έχει αποκρύψει, κινδυνεύει να χάσει το ενδεχόμενο εκ νέου υποψηφιότητας για δεύτερη θητεία ως επικεφαλής του δήμου.

Η απόφαση για την ποινή του δημάρχου Kreshnik Hajdari δόθηκε το 1999 από τον δικαστή Νικόλαο Ράπτη.

Ο δικαστής έκρινε ένοχο τον Hajdar και του επέβαλε πρόστιμο 1.500 δραχμές.

120 κάτοικοι του χωριού Λούμας στο Μπεράτι κατέθεσαν μήνυση για «Πλαστογραφία του εντύπου αποποινικοποίησης».

Σύμφωνα με τη δικαστική αυτή απόφαση, ο Hajdari συνελήφθη στην Ελλάδα με την κατηγορία της «Παράνομης διέλευσης των συνόρων», εισερχόμενος στην ελληνική επικράτεια χωρίς να τηρεί τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Στην απόφαση αναφέρεται ότι οι εγκληματικές ενέργειες του Kreshnik Hajdari και άλλων προσώπων που δικάστηκαν μαζί του στην απόφαση αυτή διαπράχθηκαν στο χωριό Δεσποτικό του νομού Ιωαννίνων στις 23 Ιουνίου 1999.

«ΟΧΙ» απάντησε o Hajdari στην ερώτηση υπ' αριθμ. 2 του εντύπου, όπου καλείται να δηλώσει εάν έχει καταδικαστεί ή όχι από κάποια αλβανική ή ξένη δικαιοσύνη.

Η απόκρυψη της ποινής από τον δήμαρχο αναμένεται να οδηγήσει στην έναρξη των ερευνών από το γραφείο Αποποινικοποίησης στη Γενική Εισαγγελία.

H υπόθεση αποτελεί επαναλαμβανόμενο προηγούμενο των δημάρχων του Σοσιαλιστικού Κόμματος, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για διάφορα ποινικά αδικήματα από δικαστήρια διαφορετικών πολιτειών.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου