Σταθερότητα και ασφάλεια στα Δ. Βαλκάνια δεσμεύτηκαν Δένδιας - Κλέβερλι

Σταθερότητα και ασφάλεια στα Δ. Βαλκάνια δεσμεύτηκαν Δένδιας - Κλέβερλι

Την περαιτέρω ενίσχυση των ελληνοβρετανικών δεσμών και τον συντονισμό εντός των διεθνών οργανισμών, συζήτησαν κατά τη συνάντησή τους στο Λονδίνο οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Δένδιας και Τζέιμς Κλέβερλι.

«Σε μία εγκάρδια πρώτη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό μου, J. Cleverly, συζητήσαμε για την περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου και τον συντονισμό εντός των διεθνώνωοργανισμών, ενώ εξετάσαμε την πρόοδο στην εφαρμογή του Μνημονίου για το Στρατηγικό Διμερές Πλαίσιο που υπεγράφη πέρυσι» έγραψε μετά τη συνάντηση, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Νίκος Δένδιας.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι αντάλλαξαν απόψεις για θέματα ενεργειακής ασφάλειας, την κλιματική αλλαγή, την κατάσταση στην Ουκρανία, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Κυπριακό, Λιβύη και Δυτικά Βαλκάνια.

Πριν από τη συνάντηση, σε δήλωσή του σε δημοσιογράφους στο Λονδίνο, ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μια σημαντική χώρα, ένας στρατηγικός και ιστορικός φίλος της Ελλάδας. Επίσης, τόνισε ότι για την ελληνική κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα σημαντικό το Ηνωμένο Βασίλειο να έχει πλήρη εικόνα των ελληνικών απόψεων.

Σε αντίστοιχη ανάρτησή του για τη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, ο Τζέιμς Κλέβερλι ανέφερε ότι με χαρά καλωσόρισε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών στο Λονδίνο σήμερα. «Συζητήσαμε τη συνεχιζόμενη αλληλεγγύη μας απέναντι στη βάναυση επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και τη δέσμευσή μας για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στα Δυτικά Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο» σημείωσε περαιτέρω.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου