Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι ημιτελής χωρίς τα Δυτικά Βαλκάνια

Φον ντερ Λάιεν: Η ΕΕ είναι ημιτελής χωρίς τα Δυτικά Βαλκάνια

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επέμεινε ότι τα κράτη των Δυτικών Βαλκανίων, μαζί με την Ουκρανία, τη Γεωργία και τη Μολδαβία, πρέπει να γίνουν μέρος της ευρωπαϊκής οικογένειας. Όπως είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, χωρίς αυτά τα κράτη, «η ένωσή μας δεν θα είναι πλήρης».

Η Von der Leyen εκφώνησε στις 14 Σεπτεμβρίου την ετήσια ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Κατά τη διάρκεια αυτής της ομιλίας, η επικεφαλής της Κομισιόν είπε ότι ο ταχύτερος τρόπος για να επεκταθεί το κράτος της δημοκρατίας είναι η ενίσχυση των δεσμών με τα δημοκρατικά κράτη στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Αυτό ξεκινά με εκείνα τα κράτη που βρίσκονται ήδη στο δρόμο προς την ένωσή μας. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους σε κάθε βήμα, γιατί ο δρόμος για μια ισχυρή δημοκρατία και ο δρόμος προς την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο ίδιος. Ως εκ τούτου, θέλω οι άνθρωποι στα Δυτικά Βαλκάνια, στην Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία να γνωρίζουν: είστε μέλος της οικογένειάς μας, το μέλλον σας είναι στην ένωση και η ένωσή μας δεν είναι πλήρης χωρίς εσάς», είπε η Von der Leyen.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε στα Βαλκάνια σε αρκετά σημεία της ομιλίας της, όταν μίλησε για την ανάγκη αναθεώρησης της εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε.

«Τώρα είναι η ώρα να επενδύσουμε στη δύναμη της δημοκρατίας. Αυτό το έργο ξεκινά με μια βασική ομάδα εταίρων με ομοϊδεάτες, τους φίλους μας σε κάθε δημοκρατικό έθνος στον κόσμο. Βλέπουμε τον κόσμο με το ίδιο μάτι. Και πρέπει να κινητοποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη», είπε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου