Συνελήφθη ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας Δρυμάδων που είχε καταδικαστεί με 8 χρόνια φυλάκισης

Συνελήφθη ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας Δρυμάδων που είχε καταδικαστεί με 8 χρόνια φυλάκισης

Σε κάθειρξη 8 ετών για διακίνηση ναρκωτικών καταδικάστηκε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους από το Ειδικό Δικαστήριο ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας των Δρυμάδων, Σοκόλ Μπόντε, ο οποίος συνελήφθη το βράδυ στο Μπεράτι.

Ο Σοκόλ Μπόντε κατηγορήθηκε από την πρώην Εισαγγελία Σοβαρών Εγκλημάτων και στη συνέχεια από τον ΣΠΑΚ για εμπλοκή στη διακίνηση ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση με επικεφαλής τα αδέρφια Μοΐσι και Φλοριάν Χαμπιλάι.

Η δικαστής Flojera Davidhi καταδίκασε τον κατηγορούμενο Sokol Bode σε 12 χρόνια φυλάκιση, όπου στην εφαρμογή της συνοπτικής δίκης επιβλήθηκε η οριστική ποινή των 8 ετών φυλάκισης.

Τα μέλη της οργάνωσης που διευθύνουν οι αδερφοί Habilaj, ξαδέρφια του πρώην υπουργού Εσωτερικών Saimir Tahiri, συνελήφθησαν τον Οκτώβριο του 2017 από τις ιταλικές αρχές και καταδικάστηκαν τον Ιούνιο του 2019. Συνελήφθησαν από την ιταλική αστυνομία καθώς προσπαθούσαν να διακινήσουν σημαντική ποσότητα ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ιταλία. Μια παράλληλη διαδικασία για αυτούς ξεκίνησε και στην Αλβανία.

Στη φυλακή κατέληξε με βάση τις έρευνες της ιταλικής και αλβανικής δικαιοσύνης και ο πρώην υπουργός Ταχίρι, μετά την καταδίκη του με τελεσίδικη απόφαση για «κατάχρηση καθήκοντος» στις 24 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, οι κατηγορίες του ΣΠΑΚ κατά του Ταχίρι για διακίνηση ναρκωτικών και οργανωμένη εγκληματική ομάδα απορρίφθηκαν ως αναπόδεικτες. Η εισαγγελία άσκησε επίσης κατηγορίες εναντίον του αστυνομικού Gjergji Kohila και του πρώην διευθυντή της Αστυνομίας της Αυλώνας, Jaeld Çela, ο τελευταίος καταδικάστηκε για κατάχρηση εξουσίας μαζί με τον Tahir.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου