Συνεχίζονται οι παραβιάσεις στις παραλίες μόλις μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στη Χιμάρα

Συνεχίζονται οι παραβιάσεις στις παραλίες μόλις μία εβδομάδα μετά την τραγωδία στη Χιμάρα

Δεν έχει περάσει ούτε μία εβδομάδα από την τραγωδία στο Ποτάμι της Χιμάρας και οι οδηγοί των πλωτών οχημάτων δεν έχουν πειστεί ακόμα, συνεχίζοντας να παραβιάζουν τη ζώνη ασφαλείας για τους λουόμενους. Η αστυνομία της Αυλώνας, βάσει βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα, εντόπισε το σκάφος που παραβίασε τη ζώνη περιορισμού, μπαίνοντας στο Ποτάμι μεταφέροντας αρκετούς επιβάτες.

Η αστυνομία αναγνώρισε τον ιδιοκτήτη του και επέβαλε πρόστιμο 100.000 λεκ και κατάσχεσε το σκάφος. Ομοίως, η Αστυνομία έχει κατασχέσει άλλα 2 τζετ σκι στη Χειμάρρα, ιδιοκτησίας του πολίτη F.B., για έλεγχο άδειας και εγγράφων.

Η αστυνομία έδωσε εντολή να μην κυκλοφορεί κανένα σκάφος χωρίς χαρτιά στην παραλία. Εδώ και 4 ημέρες η συνοριακή αστυνομία έχει μπλοκάρει 200 σκάφη από το βορρά προς το νότο, τα οποία περνούν από το φίλτρο νομικής τεκμηρίωσης για να επιστρέψουν στη θάλασσα. Οι ιδιοκτήτες των πλωτών μέσων στη Velipoja αντέδρασαν δηλώνοντας ότι ασχολούνται με αυτή τη δραστηριότητα εδώ και 14 χρόνια και ότι αυτή η απαγόρευση χωρίς επίσημο έγγραφο είναι απαράδεκτη, αφού πληρώνουν φόρους ως κανονική επιχείρηση, ενώ σύμφωνα με αυτούς στην παραλία της Velipoja δεν έχει καταγραφεί κανένα περιστατικό που να παραβιάζει τους κανόνες.

Ακόμη και στην Αυλώνα, το Σάββατο, ιδιοκτήτες και διαχειριστές σκαφών διαμαρτυρήθηκαν έντονα μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας τους εδώ και αρκετές ημέρες λόγω της τραγωδίας που συνέβη στη Χιμάρα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου