Συναγερμός από τη UNICEF: Ανησυχία για την εμπορία ανθρώπων στην Αλβανία, περιλαμβάνονται και παιδιά

Συναγερμός από τη UNICEF: Ανησυχία για την εμπορία ανθρώπων στην Αλβανία, περιλαμβάνονται και παιδιά

Η εμπορία ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, συνεχίζει να αποτελεί ανησυχία στην Αλβανία, παρά τη μείωση του αριθμού των θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και την αύξηση των μέτρων για την πρόληψη του φαινομένου. Σύμφωνα με την εμπειρογνώμονα της UNICEF για το πρόγραμμα καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων, Σονίλα Πέμα, περίπου 13.000 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί ως θύματα εμπορίας ανθρώπων ή κινδυνεύουν να διακινηθούν, σε όλη τη χώρα. Αυτό ώθησε τη UNICEF να συγκροτήσει τέσσερις ομάδες εργασίας με εμπειρογνώμονες σε 6 από τις περιφέρειες της χώρας, για να εντοπίσουν την κατάσταση της εμπορίας ανθρώπων στην Αλβανία.

«Έχουμε δημιουργήσει τέσσερις κινητές ομάδες για τον εντοπισμό πιθανών θυμάτων ή θυμάτων εμπορίας στην Αλβανία και, από την αρχή μέχρι τη στιγμή που μιλάμε, συμπεριλαμβανομένης της Σκόδρας, έχουν εντοπιστεί 144 πιθανά θύματα ή θύματα εμπορίας στην Αλβανία».

Το πιο ευάλωτο μέρος της εμπορίας ανθρώπων είναι τα παιδιά. Μερικά από αυτά διακινούνται στην Αγγλία ή σε άλλες χώρες της ΕΕ από τους γονείς τους. Τα στοιχεία της INSTAT δείχνουν ότι, μόνο πέρυσι, 109 παιδιά καταγράφηκαν ως πιθανά θύματα εμπορίας, άλλα τρία παιδιά θύματα εμπορίας, ενώ 67 παιδιά ζήτησαν άσυλο σε χώρες της Ε.Ε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου