49 τελάρα μπανάνες που περιείχαν κοκαΐνη στο λιμάνι του Δυρραχίου

49 τελάρα μπανάνες που περιείχαν κοκαΐνη στο λιμάνι του Δυρραχίου

Σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ, η εταιρεία που διαθέτει τα κοντέινερ είναι η «Zico Sh.p.k», του επιχειρηματία εμπορίου μπανάνας Trifon Murataj, ο οποίος ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αλλά η επιχείρησή του ασκείται στην Αλβανία.

Το κοντέινερ τέθηκε σε περιορισμό σήμερα το πρωί, γιατί δεν είχε μέτρα ασφαλείας και επειδή έλειπαν 49 τελάρα που φέρονται να περιείχαν κοκαΐνη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοντέινερ με μπανάνες «Bana King» έφτασε από το μεσημέρι στο λιμάνι του Δυρραχίου στις 8 Ιουλίου 2022. Μόλις χθες οι λιμενικοί διαπίστωσαν ότι στο κοντέινερ έλειπε εξοπλισμός ασφαλείας.

Δεν είναι ακριβώς γνωστό εάν αφαιρέθηκε η δικλείδα ασφαλείας από το κοντέινερ στο Δυρράχιο ή σε κάποιο άλλο λιμάνι. Αυτό όμως που είναι ήδη γνωστό είναι το γεγονός ότι από το κοντέινερ αφαιρέθηκαν συνολικά 49 κουτιά με μπανάνες.

Ακριβώς σε αυτά τα κουτιά, υποπτεύεται ότι υπήρχαν συσκευασίες με κοκαΐνη, οπότε αφαιρέθηκαν. Στο μεταξύ, στον φυσικό έλεγχο όλων των καφασιών με μπανάνες, η αστυνομία και η εισαγγελία Δυρραχίου δεν εντόπισαν κανένα ίχνος ναρκωτικών.

Προφανώς οι διακινητές έχουν δείξει ότι είναι πιο ευρηματικοί, καταφέρνοντας να αφαιρέσουν το εμπόρευμα πριν το πιάσει η αστυνομία.

Για την πιθανή αυτή διακίνηση κοκαΐνης, η αστυνομία του Δυρραχίου συνέλαβε έναν οδηγό της εταιρείας «Zico», τον Nazmi Algjata και τον αντιπρόσωπο πωλήσεων της εταιρείας, Altin Muhametaj.

Παράλληλα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν 20 τελωνειακούς στο Λιμάνι του Δυρραχίου, οι οποίοι κατηγορούνται για το ποινικό αδίκημα της «Κατάχρησης καθήκοντος».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία «Zico» φέρεται ως ύποπτη για διακίνηση κοκαΐνης από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς την Αλβανία και άλλες χώρες της Ε.Ε.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2021, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Zico» στο Vaqar, η αστυνομία κατέσχεσε 119 κιλά κοκαΐνης και συνέλαβε δύο οδηγούς της εταιρείας, Gëzim Kalaja και Hasan Salihu.

Παράλληλα, η αστυνομία συνέλαβε και τον διαχειριστή της εταιρείας «Ziko», Marson Murataj, ο οποίος αρχικά συνελήφθη και στη συνέχεια τέθηκε σε «κατ' οίκον περιορισμό».

Όμως το Εφετείο Τιράνων αποφάσισε να γυρίσει στη φυλακή τον Marson Murataj. Η υπόθεση συνεχίζει να ερευνάται από την εισαγγελία των Τιράνων και παραδόξως η υπόθεση αυτή δεν έχει περάσει για περαιτέρω έρευνες, στο SPAK, για να ερευνήσει τον φάκελο ως οργανωμένη εγκληματική ομάδα.

Η εισαγγελία πρέπει να διερευνήσει τις υπόλοιπες εγκληματικές διασυνδέσεις για το ποιος βρίσκεται στον θόλο αυτής της διεθνούς διακίνησης, που πραγματοποιείται μέσω των κοντέινερ της εταιρείας «Zico» του Trifon Murataj.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου