Τα Τίρανα η δεύτερη ακριβότερη πόλη στα Βαλκάνια

Τα Τίρανα η δεύτερη ακριβότερη πόλη στα Βαλκάνια

Τα Τίρανα και το Βελιγράδι έχουν καταστεί οι πιο ακριβές πόλεις της περιοχής όσον αφορά το κόστος ζωής, σύμφωνα με τη Numbeo, μια διεθνή βάση δεδομένων για το κόστος ζωής ανά χώρα.

Ο δείκτης εξετάζει το κόστος διαφόρων ειδών και υπηρεσιών, όπως η ενοικίαση, το γεύμα σε ένα εστιατόριο, η σύνδεση στο διαδίκτυο και διάφορα είδη διατροφής. Οι τιμές υποβάλλονται από χρήστες και ερευνητές και στη συνέχεια κατατάσσει τις πόλεις από τις πιο ακριβές συνολικά έως τις λιγότερο ακριβές, σε σύγκριση με την πόλη της Νέας Υόρκης.

Το κόστος ζωής στα Τίρανα είναι 38,7% του κόστους ζωής στη Νέα Υόρκη, με το Βελιγράδι να είναι ελαφρώς υψηλότερο στο 38,8%. Η φθηνότερη στα Βαλκάνια είναι η Πρίστινα, με 26,3%, ακολουθούμενη από τα Σκόπια με 32,94% και την Ποντγκόριτσα στο Μαυροβούνιο με 34,52%.

Σε επίπεδο ενοικίου, το ενοίκιο στα Τίρανα είναι 10% από αυτό της Νέας Υόρκης, ενώ στο Βελιγράδι είναι 13,7% και στα Σκόπια 7%.

Τα Τίρανα κατατάχθηκαν επίσης ως ακριβά για ψώνια σε σούπερ μάρκετ και για φαγητό και ποτό σε εστιατόρια.
Οι πιο ακριβές πόλεις στον κόσμο ήταν η Βασιλεία και η Ζυρίχη στην Ελβετία στο 120% και το 118% της Νέας Υόρκης. Οι φθηνότερες πόλεις ήταν κάποιες από αυτές της Ινδίας, του Πακιστάν, της Σρι Λάνκα και της Κολομβίας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου