Χιλιάδες Αλβανοί συμμετέχουν στη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης

Χιλιάδες Αλβανοί συμμετέχουν στη διαμαρτυρία της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης

Χιλιάδες Αλβανοί ενώθηκαν με τον αρχηγό του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) Σαλί Μπερίσα και άλλα μέλη του PD για μια αντικυβερνητική διαμαρτυρία με το πανό "Η Αλβανία βρίσκεται σε κίνδυνο" την Πέμπτη (7 Ιουλίου).

Οι διαδηλωτές κάλυψαν ολόκληρη την κεντρική λεωφόρο των Τιράνων, από το κέντρο της πόλης προς την πλατεία "Nene Tereza". Πολλοί πήγαν στην πρωτεύουσα με λεωφορεία από πόλεις σε όλη τη χώρα.

Η διαμαρτυρία εκτυλίχθηκε ειρηνικά εν μέσω ομιλιών του προέδρου του Φόρουμ Νεολαίας του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπελίν Κέλιτσι, και της αρχηγού του αντιπολιτευόμενου Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ενσωμάτωση (LSI), Μόνικα Κριεμάδι.

Ο Kelliçi μίλησε για την υπόθεση του αποτεφρωτηρίου, ενώ η Kryemadhi στόχευσε την πρωτοβουλία Open Balkan, χαρακτηρίζοντάς την προσβολή για την Αλβανία.

Ο Μπερίσα ήταν ο τελευταίος που ανέβηκε στο βάθρο, όπου αποκάλεσε τον Ράμα εχθρό του και ορκίστηκε ότι θα έπαιρνε πίσω την εξουσία.

Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε επίσης την Ευρωπαϊκή Ένωση να μην τιμωρήσει τους Αλβανούς για τη συμπεριφορά της κυβέρνησής τους, αλλά να ανοίξει τις διαπραγματεύσεις.

«Αυτή την εβδομάδα ελπίζω ότι η ΕΕ αποφασίσει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις και τους καλώ να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, να μην τιμωρήσουν τους Αλβανούς για τον Έντι Ράμα, ο οποίος θέλει τα πάντα, αλλά δεν θέλει διαπραγματεύσεις με την ΕΕ», είπε.

Ο Μπερίσα έχει προειδοποιήσει ότι σχεδιάζει να συνεχίσει τις διαδηλώσεις μέχρι να παραιτηθεί ο Ράμα.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου