1,5 τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν από Αυστραλία - Αλβανοί στη διοίκηση της σπείρας

1,5 τόνοι ναρκωτικών κατασχέθηκαν από Αυστραλία - Αλβανοί στη διοίκηση της σπείρας

Η Αυστραλιανή αστυνομία εξάρθρωσε ένα κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης, αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, το οποίο διοικείται από μια ομάδα Αλβανών. Η κοκαΐνη προοριζόταν να πουληθεί στους δρόμους της Αυστραλίας.

Η αυστραλιανή αστυνομία περιέγραψε τη δράση ως ένα από τα μεγαλύτερα πλήγματα για το οργανωμένο έγκλημα, καθώς κατασχέθηκαν περίπου 1,5 τόνοι ναρκωτικών, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 400 κιλά μεθαμφεταμίνης και περισσότερα από 500 κιλά κοκαΐνης.

Στην αστυνομική επιχείρηση κατά της διακίνησης ναρκωτικών κατασχέθηκε και κοκαΐνη αξίας 20 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε μηχανήματα που ονομάζονταν «τζουκ μποξ» που έπαιζαν μουσική ενώ έφεραν το λογότυπο με τον περίφημο αριθμό 23 του ΛεΜπρόν Τζέιμς ως σύμβολο της ποιότητας του ίδιου του διάσημου μπασκετμπολίστα.

«Το ΛεΜπρόν 23 αναφέρεται στον μπασκετμπολίστα, νομίζω ότι αυτός είναι ένας τρόπος να πουλήσεις ναρκωτικά για αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις», δήλωσε ο επιθεωρητής του AFP, Μαρκ ΜακΚίρναν. Ένα μέρος της κοκαΐνης των 45 κιλών μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στη Βικτώρια της Αυστραλίας.

Οι αρχηγοί του δικτύου διακίνησης ναρκωτικών είναι μέρος του οργανωμένου εγκλήματος που διοικούν Αλβανοί, όπου ορισμένοι από αυτούς βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα και δύο από αυτούς κινδυνεύουν με ισόβια κάθειρξη.

Ο Διοικητής της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος, Ρόμπερτ Κρίτσλοου, δήλωσε ότι τα ναρκωτικά προορίζονταν να πουληθούν στους δρόμους της Αυστραλίας και θα έβλαπταν τους ίδιους τους Αυστραλούς. «Η καύση των κατασχεμένων ουσιών λαμβάνει χώρα μέσα σε έναν κλίβανο, τερματίζοντας την πιθανή ζημιά που θα προκαλούσαν αυτά τα ναρκωτικά», είπε ο Critchlow.

«Οι ντετέκτιβ θα συνεχίσουν να εργάζονται με τις συνεργαζόμενες υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις μονάδες της Κρατικής μας Μονάδας Εγκλήματος για την εξάλειψη του οργανωμένου λαθρεμπορίου ναρκωτικών και τη μετατροπή της χώρας μας σε ασφαλέστερο μέρος».

Αξιωματικοί της Ομάδας Οργανωμένου Εγκλήματος συνεργάστηκαν με την Περιπολία Τροχαίας και Αυτοκινητοδρόμων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Επιβολής του Bass Hill, τη Μονάδα Τακτικών Επιχειρήσεων και την PolAir για να μεταφέρουν τα κατασχεθέντα ναρκωτικά και να τα κάψουν


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου