Η Σερβία καλεί το Κόσοβο να συμμετάσχει στο Οpen Balkans

Η Σερβία καλεί το Κόσοβο να συμμετάσχει στο Οpen Balkans

Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vuçiç πρότεινε την Τετάρτη να διεξαχθεί η επόμενη σύνοδος κορυφής Open Balkans στη νότια Σερβία, προσκαλώντας εκπροσώπους από την Πρίστινα και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από τη Σύνοδο Κορυφής της Οχρίδας για την περιφερειακή πρωτοβουλία, ο Vuçiç υπογράμμισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν αμέσως ομάδες εργασίας για το πώς να ξεπεραστούν τα εμπόδια για να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να επιβιώσουν τον χειμώνα.

«Είναι σημαντικό να πούμε ότι σχηματίζουμε ομάδες εργασίας αμέσως ή στην επόμενη συνάντηση που προτείνω να βρεθούμε στη Νότια Σερβία πριν από τη μεγάλη σύνοδο κορυφής στα τέλη του καλοκαιριού στο Βελιγράδι και να συμφωνήσουμε σε ομάδες εργασίας για το πώς θα ξεπεραστούν εμπόδια, να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον να επιβιώσουμε τον χειμώνα. Αυτό είναι το κύριο συμφέρον για τους πολίτες των τριών χωρών μας και οι χώρες της περιοχής είναι ευπρόσδεκτες και αν θέλουμε να συμμετάσχουν και οι εκπρόσωποι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και της Πρίστινα, του Μαυροβουνίου κ.λπ. Είναι σημαντικό να επιταχύνουμε τα κοινά μας έργα», δήλωσε ο Σέρβος Πρόεδρος.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου